O sprzęt to ja będę miał Mnie chodziło tylko o spsób zacierania jak to z nim jest.Ale skoro już wszystko o nim wiem co i jak to już można temat zamknąć.
Problem
Collapse
X
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Lagerik Wyświetlenie odpowiedziNIe takie rzeczy to nie.Tylko mi chodzi o to,że gdy wszystkie inne rzeczy wykonam to gdy dodam chmiel to muszę pilnować tego przez 75 minut.Ale to nic jakoś to chyba przeboleję.A czy mogę zrobić tak,że gdybym oddzielił słód od brzeczki a ona by się dalej gotowała w temperaturze np. 65 stopni to mogę już wtedy dodać chmiel i tak gotować przez 75 minut lub mniej np. 30 minut.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Lagerik Wyświetlenie odpowiedzi(...)Ale skoro już wszystko o nim wiem co i jak to już można temat zamknąć.Ostatnia zmiana dokonana przez fidoangel; 2009-11-24, 20:53."nie zostanę onanistką bo jestem anarchistką" :)
Widziałem u Dori i Kopyra i też tak myślę: Browar to nie apteka :))
Poszukujesz wiedzy na temat browarnictwa amatorskiego?
Przeczytaj >>>>FAQ<<<<
Sprawdź >>>Przewodnik<<<
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Lagerik Wyświetlenie odpowiedziponieważ piwko jakie bym chciał zrobić byłoby takie
http://www.browamator.pl/szczegoly.p...&grupa_p=6&pwdMniej książków więcej piwa
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika anteks Wyświetlenie odpowiedziOczywiście wiesz co to za piwo ?
BTW Zajebisty temat - włączam śledzenie...
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Lagerik Wyświetlenie odpowiedzi.A czy mogę zrobić tak,że gdybym oddzielił słód od brzeczki a ona by się dalej gotowała w temperaturze np. 65 stopni to mogę już wtedy dodać chmiel i tak gotować przez 75 minut lub mniej np. 30 minut.
Lagerik, doczytaj jeszcze, bo jak na razie to masz niezły chaos
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika cambridgei Wyświetlenie odpowiedziOj Seta Seta, nie wolno się śmiać, teraz zapewne albo już się zniechęcił do zadawania pytań a nawet warzenia .
Na pierwszy zestaw stanowczo polecam AleMoje piwo jest bezcenne.
Schizma miodowa.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Lagerik Wyświetlenie odpowiedziProszę koledzy pomóżcie ponieważ nie wiem jak i co robić w pierwszej kolejności a piwa z brewkitów nie robiłęm ponieważ słyszałem,że smak pozostawia wiele do życzenia.
Myślę, że jednak powinieneś od tego zacząć. Z brewkita jedno a później kilka z ekstraktów nie chmielonych, pochmielisz sam i zobaczysz z czym to się je.Milicki Browar Rynkowy
Grupa STYRIAN
(1+sqrt5)/2"Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
"Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
No Hops, no Glory :)
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Lagerik Wyświetlenie odpowiedziAdmiro to skoro tak mówisz,że ale bedzie lepszy to taki zrobię go chyba.Tylko widzę,że w pale ale są 2 odmiany chmielu to je też mogę dać potem razem tak jak słód czy już nie.
Moje piwo jest bezcenne.
Schizma miodowa.
Comment
-
Comment