cambridgei mam 18 wiosen za sobą.
Problem
Collapse
X
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Lagerik Wyświetlenie odpowiedziOK już wiem o co chodzi.Dziękuję za wszystkie odpowiedzi i mam nadzieję,że 1 warka wyjdzie dobra.Temat można już zamknąć.
Dawno żaden wątek tak mnie nie rozweselił.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika sebanek Wyświetlenie odpowiedziTo jest cytat z pierwszej strony wątku.
Dawno żaden wątek tak mnie nie rozweselił."nie zostanę onanistką bo jestem anarchistką" :)
Widziałem u Dori i Kopyra i też tak myślę: Browar to nie apteka :))
Poszukujesz wiedzy na temat browarnictwa amatorskiego?
Przeczytaj >>>>FAQ<<<<
Sprawdź >>>Przewodnik<<<
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Lagerik Wyświetlenie odpowiedziKopyr ja nie chcę nikogo wkurzać [...]
Pozdrawiam"Dużo to nie znaczy Dobrze
Dobrze znaczy dużo"
Comment
-
-
Ja mam ostatnie pytanie.Mam w domu duźy garnek ze stali szlachetnej czy on mógłby się w przyszłości nadawać do robienia piwa ze słodów.I czy można zrobić piwo na jednym rodzaju słodu np. pilnenski + chmiel marynka 50g granulat.Bo na youtube na niektorych filmikach widze,ze niektorzy robia na jednym rodzaju slodu a ja nie wiem jaki to jest.Proszę o odpowiedź.Bo nie wiem jak to jest
Comment
-
-
Zamiast oglądać filimiki, to poczytaj, przeginasz chłopie już na maksa.
Comment
-
-
Seta bardzo dobry kawał ci wyszedl z tą patelnią i grillem. Ok to poczytam o tym jakich garnków użyć do słodów bo wiem,żę emaliowany się nada,że ze stali się nada,że ocynkowany się nie nada.Ale ten ze stali szlachetnej to już muszę poszukać.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Marusia Wyświetlenie odpowiedziTen temat jest wzorcowy - wyciągnęliśmy pomocną dłoń mimo widocznego nieprzygotowania pytającego, no i mamy - zamiast się przyłożyć i poczytać jesteśmy zasypywani dalej pytaniami.
Mumin
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Mumin_ Wyświetlenie odpowiedzi[...]kibicuję Krzysiowi
Ten temat przekonał mnie, że Browar.biz jest otwarty nawet na "Takie Wyzwania".
Piję Wasze!
edit:
To nie ja jestem LagerOstatnia zmiana dokonana przez Infam; 2009-11-30, 02:35."Dużo to nie znaczy Dobrze
Dobrze znaczy dużo"
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Seta Wyświetlenie odpowiedziMarusia nie irytuj się.
Lager: Jak robisz z ciemnych słodów albo wędzonych to musisz użyć patelni, ewentualnie grilla.Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Lagerik Wyświetlenie odpowiedziSeta bardzo dobry kawał ci wyszedl z tą patelnią i grillem. Ok to poczytam o tym jakich garnków użyć do słodów bo wiem,żę emaliowany się nada,że ze stali się nada,że ocynkowany się nie nada.Ale ten ze stali szlachetnej to już muszę poszukać.Mniej książków więcej piwa
Comment
-
-
O prażeniu na patelni nie słyszałem ale jeśli mówimy o zadymianiu słodu to znaczy,że go wędzimy i mamy taki słód wędzony.A skoro stal szlachetna się nadaje to dobrez ponieważ ja mam bardzo duży granek z tą stalą i by mi z 2 słody pomieściła i ma duża pojemnośc.Wiem,że podczas chmielenia trochę odparuje ale można potem dolać wody do fermentatora i wlać brzeczkę.Skoro stal szlachetna się nadaje to jest git.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Infam Wyświetlenie odpowiedzi... To nie jest już ten Krzysiu sprzed lat...
A Lagerik bryluje. Ma granek ze stalą, który zmieści 2 słody. No po prostu bomba.Ostatnia zmiana dokonana przez Krzysiu; 2009-11-30, 09:58.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Krzysiu Wyświetlenie odpowiedziLata szykanowania i wywalania moich wypowiedzi do przechmielin zrobiły swoje. Złamali mnie.
Comment
-
Comment