Pierwsza warka z zacieraniem, proszę o uwagi.

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • muavmf
    Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
    • 2007.08
    • 119

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika fidoangel Wyświetlenie odpowiedzi
    Bo takie teksty mają właśnie "zrażać do pisania" jeśli się nie zaczęło od czytania i nie ma się nic do powiedzenia oprócz bzdur.
    A może w dziale KOŁYSKA pozwolić na pisanie " bzdur".

Głupie pytania, to te których nie zadano.

Comment

• fidoangel
      Major Piwnych Rewolucji
      🥛🥛🥛
      • 2005.07
      • 3491

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika muavmf Wyświetlenie odpowiedzi
      Głupie pytania, to te których nie zadano.
      Głupie pytania to te, które zadano sto razy i sto razy została udzielona ta sama odpowiedź.
      Dział "kołyska" to jedno obok drugiego, takie samo pytanie i taka sama odpowiedź. Sto pierwszy raz już chyba nie ma sensu...
      "nie zostanę onanistką bo jestem anarchistką" :)

Widziałem u Dori i Kopyra i też tak myślę: Browar to nie apteka :))

Poszukujesz wiedzy na temat browarnictwa amatorskiego?
      Przeczytaj >>>>FAQ<<<<
      Sprawdź >>>Przewodnik<<<

Comment

• Krzysiu
        D(r)u(c)h nieuchwytny
        • 2001.02
        • 14936

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ART Wyświetlenie odpowiedzi
        "Serdecznie dziękuję" Krzysiowi i Fido za skuteczne odstraszenie maku13 od udzielania się w BrowarBizie. Doprawdy nie wiem czym sobie zasłużył na takie teksty.
        Nie m za co.

A tak poważnie - co jest obraźliwego w tym tekscie?
        Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Krzysiu Wyświetlenie odpowiedzi
        Zrobił wszystko dobrze, więc po co się rozstrząsać?
        Jeśli chłopiec jest nadmiernie wrażliwy, to prędzej czy póxniej i tak by wymiękł.

Wnioskuję o wyłaczenie postów od nru 30 do osobnego tematu.

Comment

• leona
          D(r)u(c)h nieuchwytny
          • 2009.07
          • 5853

maku13 został "pogoniony", żeby starzy piwowarzy mogli pogadać sobie o procesie karmelizacji krówki z mleka skondensowanego. Kołyska to miejsce w sam raz, wszak nie od dzisiaj wiadomo, że dzieci bardzo lubią krówki

Comment

• fidoangel
            Major Piwnych Rewolucji
            🥛🥛🥛
            • 2005.07
            • 3491

To wysil się i powiedz jakie procesy zachodzą w czasie długotrwałego gotowania brzeczki a jakie przy długotrwałym gotowaniu zagęszczonego i słodzonego mleka.
            Czy są takie same czy inne, co powstaje w każdym z procesów i czy może jesteśmy w błędzie wysuwając hipotezy i podając powyższe przykłady.
            Czy ciśnienie w puszce ma znaczenie czy nie?

Widzisz co to znaczy pisać głupoty i offtopy?
            "nie zostanę onanistką bo jestem anarchistką" :)

Widziałem u Dori i Kopyra i też tak myślę: Browar to nie apteka :))

Poszukujesz wiedzy na temat browarnictwa amatorskiego?
            Przeczytaj >>>>FAQ<<<<
            Sprawdź >>>Przewodnik<<<

Comment

• Krzysiu
              D(r)u(c)h nieuchwytny
              • 2001.02
              • 14936

Maku13 sam się pogonił. Dla mnie jest czymś abstrakcyjnym przejmowanie się tym, że ktoś powiedział, że jest coś źle czy dobrze. Fido może trochę przesadził, bo potraktował go jak trolla, ale jakby gościowi zależało, to by przełknął i został.

Teraz taka moda na zdechlactwo. Ciekawe, co by powiedział w wojsku, jakby kapral nazwał go łajzą. Pewnie by się obraził i wypisał. Zamiast zmusić się do odrobiny wysiłku intelektualnego, lepiej strzelić focha.

Comment

• leona
                D(r)u(c)h nieuchwytny
                • 2009.07
                • 5853

fido, ten temat to Pierwsza warka z zacieraniem, proszę o uwagi i ja jako szczypiorek forowy chciałbym znaleźć coś co mnie przybliży do wiedzy piwowarskiej a nie wzbogaci moją wiedzę o krówkach.

Ale rozumiem, Wy tu rządzicie ja jestem w gościach, jak wytrzymam parę lat i nie będę słabiakiem jak maku13 to pogadamy w Kołysce o wpływie wysokości npm na wrzenie brzeczki

Comment

• maku13
                  Szeregowy Piwny Łykacz
                  • 2009.01
                  • 7

...nie zawracaj więcej głowy duperelami.
                  ...jeśli się nie zaczęło od czytania i nie ma się nic do powiedzenia oprócz bzdur.
                  Jeśli chłopiec jest nadmiernie wrażliwy, to prędzej czy póxniej i tak by wymiękł.
                  Ciekawe, co by powiedział w wojsku, jakby kapral nazwał go łajzą. Pewnie by się obraził i wypisał.
                  ... ja też Was kocham...
                  a szczególnie tego kaprala

Comment

• Marusia
                    Marszałek Browarów Rzemieślniczych
                    🍼🍼
                    • 2001.02
                    • 20221

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika maku13 Wyświetlenie odpowiedzi
                    ... ja też Was kocham...
                    No, i to jest dobre podejście
                    www.warsztatpiwowarski.pl
                    www.festiwaldobregopiwa.pl

www.wrowar.com.pl

Comment

• muavmf
                      Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
                      • 2007.08
                      • 119

Głupie pytania to te, które zadano sto razy i sto razy została udzielona ta sama odpowiedź.
                      Dział "kołyska" to jedno obok drugiego, takie samo pytanie i taka sama odpowiedź. Sto pierwszy raz już chyba nie ma sensu...
                      Jest sens.
                      Owszem nie dla Ciebie, pewnie już nie dla mnie, ale na pewno dla młodego.
                      Tu, w kołysce, powinien mieć prawo zadawać dowolne, banalne pytania. Jezeli Ciebie denerwują - nie odpowiadaj, a najlepiej wcale tu nie zaglądaj. Ale jeżeli możesz, to pomóż. Będzie na pewno sympatyczniej i jednego amatora-piwowara więcej.

Jeżeli kołyska nie jest tym działem, to otwórzmy taki. My nie będziemy się denerwować, a ci mniej nerwowi, posiadający więcej czasu i cierpliwości będą pisać, odpowiadać itp, itd .

Comment

Przetwarzanie...
                      X