Nowy browar w Trójmieście! (foto)

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • radekam
    Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
    • 2006.03
    • 165

    #31
    Ja z gęstwami robię tak:
    1. Zlewam ostrożnie tą wodę co masz na fotce.
    2. Dodaję mineralnej prosto z nowo otwartej butelki (Cisowianka bez gazu) tak z 5-10 cm.
    3. Mieszam wszystko kręcąc słoik, ale robię to raczej delikatnie, tak aby trochę tej gęstwy zostało nie wymieszane na dnie.
    4. Wlewam to do brzeczki zdecydowanym ruchem.

    Na dnie słoika zostają takie zbite, troszkę szare drożdże - to pewnie są te martwe razem z różnymi brudami.

    Nie wiem czy dobrze robię, ale tak się przyzwyczaiłem i wszystko z piwem jest ok.

    Na twoim miejscu wlałbym wszystko na raz z tego słoika (no chyba że planujesz jakieś następne piwo na tej gęstwie).
    Powyższy post wyrażą osobiste poglądy autora i nie jest w żadnym wypadku nakłanianiem do przestępstwa w myśl art. 255 kk.
    W razie wątpliwości skontaktuj się z lekarzem lub farmaceutą.
    W trakcie sporządzania niniejszego postu nie ucierpiało żadne zwierze, nie używano także organizmów modyfikowanych genetycznie.

    Comment

    Przetwarzanie...
    X