Witam.Właśnie przymierzam się do kolejnej warki i postanowiłem uwarzyć piwko cynamowe. Ile cynamonu dodać do ok.20 l brzeczki? w jednym z przepisów znalazłem że szczyptę,mi chodzi ile dodać w gramach! PZDR
Witam.Właśnie przymierzam się do kolejnej warki i postanowiłem uwarzyć piwko cynamowe. Ile cynamonu dodać do ok.20 l brzeczki? w jednym z przepisów znalazłem że szczyptę,mi chodzi ile dodać w gramach! PZDR
Ja myślę, że zamiast cynamonu, powinieneś użyć cynamu.
Ostatnia zmiana dokonana przez kopyr; 2009-12-05, 19:55.
Witam.Właśnie przymierzam się do kolejnej warki i postanowiłem uwarzyć piwko cynamonowe. Ile cynamonu dodać do ok.20 l brzeczki? w jednym z przepisów znalazłem że szczyptę,mi chodzi ile dodać w gramach! PZDR
Już poprawione!!! Dzięki Kopyr !
Ostatnia zmiana dokonana przez woosaa; 2009-12-05, 20:27.
Jaki cynamon dajesz? Mielony dałbym czubatą łyżeczkę, w laskach - ze dwie średnie pokruszone. Mielony słabo się filtruje. Ale zależy od gustu - jak bardzo cynamonowo ma być piwo. Takie piwa trzeba robić kilka razy - za trzecim powinno się mniej więcej trafić z proporcjami.
Witam.Dałem średnio czubatą łyżeczkę mielonego cynamonu na 14 litrów brzeczki.Właśnie dzisiaj rozlewałem do butelek i myśle że trafiłem z cynamonem akuratnie.Piwko ma delikatny zapach i smak,w sam raz dla żony.PZDR i dzięki WIELKIE za rady.
Funkcjonujący od 2017 roku browarek umiejscowiono w starych magazynach kolejowych z czerwonej cegły. Z głównego dworca kolejowego kierujemy się równolegle do torów w kierunku wschodnim przez Kurt Schumacher Straße, przechodzimy mostem przez Gerę i dalej prosto brukowaną ulicą przez tereny...
Browar restauracyjny w samym sercu pięknej gentskiej starówki odwiedziliśmy 5.08.2024. Mieści się on na parterze 2-piętrowej białej kamienicy, przed którą wprost na bruku rozstawiono ogródek z firmowymi parasolami otoczony skrzyniami z zielenią. Mimo, że to ulica można tu przyjemnie posiedzieć...
Cześć, chcę zrobić AIPA z malinami. Chcę je wrzucić na cichą. Docelowo 12 litrów piwa. Jak myślicie, ile kg malin zużyć? Sprawdzałem, czytałem i myślę, że kilogram owoców będzie ok. A co Wy myślicie na ten temat? może ktoś robił piwo z tymi owocami?
Comment