Piwko dolnej fermentacji

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • puszka
    Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
    • 2002.10
    • 204

    Piwko dolnej fermentacji

    Witam

    Za jakąś chwile jak tylko wystygną butelki będe zlewał i kapslował moje pierwsze piwko dolnej fermentacji.

    Czy po zakapslowaniu butelki pozostawić w temperaturze pokojowej na kilka dni czy wynieść od razu do piwnicy gdzie o tej porze mam temperature 12-13 stopni C.

    Pozdrawiam

    Puszka
  • jacer
    Pułkownik Chmielowy Ekspert
    • 2006.03
    • 9875

    #2
    Można zostawić.
    Milicki Browar Rynkowy
    Grupa STYRIAN

    (1+sqrt5)/2
    "Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
    "Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
    No Hops, no Glory :)

    Comment

    • Seta
      D(r)u(c)h nieuchwytny
      • 2002.10
      • 6964

      #3
      Można wynieść od razu.

      Comment

      • puszka
        Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
        • 2002.10
        • 204

        #4
        Skoro można wynieść to nie bede gracił kuchni bo żona zaś bedzie marudzić.

        Comment

        Przetwarzanie...
        X