Butelki Carlsberg 0,5 zakręcany kapsel

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • pnabzdyk
    Kapral Kuflowy Chlupacz
    • 2009.11
    • 35

Butelki Carlsberg 0,5 zakręcany kapsel

Witam

W związku z kończąca sie fermentacją pszeniczniaka i jego koniecznoscia zlania do butelek mam pytanie, czy butelki carlsberga 0,5 z zakręcanym kapslem nadają się do tego. Czy mozna ponownie zakapslować te butelki i jezeli tak czy są szczelne na dłuzszy okres.
  • pnabzdyk
    Kapral Kuflowy Chlupacz
    • 2009.11
    • 35

Z braku szybkiej odpowiedzi ruszyłem opcją wyszukaj i udało mi się ustalić że:

Można kapslować ale najlepiej miekkimi kapslami, czasami butelki się kruszą, niektórzy mieli problemy z kapslowaniem, wygazowane piwa ...

Jeśli ktoś miał do czynienia dokładnie z butelkami carsberga niech jeszcze się wypowie bo mam kapsle ale twarde, kapslownicę Greta i mam wątpliwości ... a jak wiadomo piwka szkoda.

Comment

• fidoangel
      Major Piwnych Rewolucji
      🥛🥛🥛
      • 2005.07
      • 3491

Daj sobie spokój z tymi butelkami. Kapslowanie było możliwe ale takich kapsli już nie ma.
      "nie zostanę onanistką bo jestem anarchistką" :)

Widziałem u Dori i Kopyra i też tak myślę: Browar to nie apteka :))

Poszukujesz wiedzy na temat browarnictwa amatorskiego?
      Przeczytaj >>>>FAQ<<<<
      Sprawdź >>>Przewodnik<<<

Comment

• kopyr
        Pułkownik Chmielowy Ekspert
        • 2004.06
        • 9475

W dodatku to wyjątkowo obciachowe opakowanie na własne piwo.
        Chyba tylko PET po Coca-Coli jest gorszy.
        Ostatnia zmiana dokonana przez kopyr; 2009-12-21, 21:19.
        blog.kopyra.com

Comment

• wogosz
          Major Piwnych Rewolucji
          • 2005.12
          • 1007

Ja kapslowałem Gretą butelki po Carlsbergu twardymi kapslami, ale nie polecam. Raczej nie da się tego zrobić jednym ruchem; trzeba obracać butelkę i po trochu zaciskać dość mocno dociskając kapslownicę do butelki. Zajmuje to 3-4 razy więcej czasu niż butelki NRW, Euro czy Stein (chyba są najlepsze do kapslowania). Za to nie zdarzyło mi się, aby któraś z tych zakręcanych butelek nie była szczelna. Z czasem pozbyłem się tych butelek rozdając piwo.

Comment

Przetwarzanie...
          X