Pierwsze piwo- coopers stout
Collapse
X
-
Spokojnie.
Czekaj aż piana opadniePowyższy post wyrażą osobiste poglądy autora i nie jest w żadnym wypadku nakłanianiem do przestępstwa w myśl art. 255 kk.
W razie wątpliwości skontaktuj się z lekarzem lub farmaceutą.
W trakcie sporządzania niniejszego postu nie ucierpiało żadne zwierze, nie używano także organizmów modyfikowanych genetycznie.Comment
-
OK dzięki panowie. Zajrzę w sobotę do pojemnika, żeby zobaczyć co się dzieje. Mam jeszcze pytanie następną puchę jaką chciałbym zrobić jest IPA tyle, że chciał bym użyć słodu. Czy to dobry wybór? Lubię ciemne i mocne piwa, ale nie do przesady w granicach 6-7%. Bardzo podoba mi się jego kolor na zdjęciu. P.S. nie chodzi mi o to że chcę z tej puszki zrobić piwo o takiej mocy tylko, czy jest to dobry wybór na kolejne piwo?Ostatnia zmiana dokonana przez manek89; 2010-01-25, 22:01.Comment
-
OK dzięki panowie. Zajrzę w sobotę do pojemnika, żeby zobaczyć co się dzieje. Mam jeszcze pytanie następną puchę jaką chciałbym zrobić jest IPA tyle, że chciał bym użyć słodu. Czy to dobry wybór? Lubię ciemne i mocne piwa, ale nie do przesady w granicach 6-7%. Bardzo podoba mi się jego kolor na zdjęciu.Mniej książków więcej piwaComment
Related Topics
Collapse
-
Witam serdecznie wszystkich piwowarów.
W dniach 14-15 luty 2024 popełniłem swoje dwie pierwsze warki. Pomimo całkowitego braku doświadczenia z warzeniem piwa, z uwagi na sprzyjające warunki fermentacji wybór padł na dolniaki tj. "czeskiego leżaka" oraz "koźlarza"....-
Channel: Twoje warzenie
-
-
Na wstępie chciałbym się przywitać. Jestem amatorem, robię pierwsze piwko lager z brewkita. Potrzebuje pomocy. Zrobiłem swoje pierwsze piwko, początkowe Blg 12, fermentacja 18 stopni, a teraz od kilku dni w 23. Wczoraj 5.01 mija dwa tygodnie. Blg stanęło od kilku dni na 4. Według kalkulatora...
-
Channel: Browarnictwo amatorskie
-
-
Witam.
Sprzedam zestaw do wyrobu piwa (mikrobrowar)
Zestaw zawiera:
- Plastikowy pojemnik fermentacyjny 30 L z pokrywą
- Kran do pojemnika
- Mieszadło plastikowe
- Rurkę fermentacyjną
- Areometr z menzurką (miernik cukru)
-...-
Channel: Targowisko piwowarskie
-
-
Cześć wszystkim,
Chciałbym was zapytać czy mielście okazję uwarzyć piwo z ciemnego ekstraktu niechmielonego?
Jeżeli tak, moglibyście się podzielić jakich chmieli i jak je użyliście?
Będzie to moje pierwsze podejście po 2 warkach z brew-kitu...-
Channel: Twoje warzenie
-
-
Pierwsze wzmianki o browarze Tupadly pochodzą z 1735 rok, a część zabudowań przetrwała do dnia dzisiejszego. Obecnie całość jest pięknie wyremontowana, a od lipca 2020 roku w browarze na nowo warzy się piwo. W skład owego kompleksu, oprócz browaru wchodzi hotel, spa, piwne łaźnie, restauracja,...5 Photos
-
Channel: Czechy
-
- Loading...
- Koniec listy.
Comment