Witam
Przymierzam się własnie do swojego pierwszego piwa- brewkit coopers stout, do tego glukoza( o ekstrakcie słodowym doczytałem za późno- bedzie nastepnym razem). Instrukcja mówi, że z puchy można zrobić 23 litry piwa- czytałem na forum, że lepiej jest zrobić mnie- ale ile? 20 litrów? Drugie pytanie dotyczy czasu fermentacji burzliwej. Czy można ją przedłużyć o 2-3 dni? Studiuję poza domem a piwo bedzie robione w domu więc niebardzo mam to jak rozwiązać logistycznie.
Pozdrawiam
Piotrek
Przymierzam się własnie do swojego pierwszego piwa- brewkit coopers stout, do tego glukoza( o ekstrakcie słodowym doczytałem za późno- bedzie nastepnym razem). Instrukcja mówi, że z puchy można zrobić 23 litry piwa- czytałem na forum, że lepiej jest zrobić mnie- ale ile? 20 litrów? Drugie pytanie dotyczy czasu fermentacji burzliwej. Czy można ją przedłużyć o 2-3 dni? Studiuję poza domem a piwo bedzie robione w domu więc niebardzo mam to jak rozwiązać logistycznie.
Pozdrawiam
Piotrek
Comment