Pierwsze piwo- coopers stout

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • anteks
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛
    • 2003.08
    • 10769

    #16
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika manek89 Wyświetlenie odpowiedzi
    Nie chodzi o to że liczę każde bulknięcie, tylko po prostu z tego co wyczytałem to fermentacja burzliwa ma trwać ok. 7 dni więc myślałem, że te regularne bulkanie potrwa jeszcze ze 2 dni a potem będzie coraz słabsze, a ono w ogóle ustało, po ok 24h.
    nie masz cukromierza to nie wiesz czy odfermentowało , więc czekaj te 7 dni ( choć myślę że juz po fermentacji )
    Mniej książków więcej piwa

    Comment

    • radekam
      Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
      • 2006.03
      • 165

      #17
      Spokojnie.
      Czekaj aż piana opadnie
      Powyższy post wyrażą osobiste poglądy autora i nie jest w żadnym wypadku nakłanianiem do przestępstwa w myśl art. 255 kk.
      W razie wątpliwości skontaktuj się z lekarzem lub farmaceutą.
      W trakcie sporządzania niniejszego postu nie ucierpiało żadne zwierze, nie używano także organizmów modyfikowanych genetycznie.

      Comment

      • manek89
        D(r)u(c)h nieuchwytny
        • 2010.01
        • 7

        #18
        OK dzięki panowie. Zajrzę w sobotę do pojemnika, żeby zobaczyć co się dzieje. Mam jeszcze pytanie następną puchę jaką chciałbym zrobić jest IPA tyle, że chciał bym użyć słodu. Czy to dobry wybór? Lubię ciemne i mocne piwa, ale nie do przesady w granicach 6-7%. Bardzo podoba mi się jego kolor na zdjęciu. P.S. nie chodzi mi o to że chcę z tej puszki zrobić piwo o takiej mocy tylko, czy jest to dobry wybór na kolejne piwo?
        Last edited by manek89; 2010-01-25, 22:01.

        Comment

        • anteks
          Generał Wszelkich Fermentacji
          🥛🥛🥛
          • 2003.08
          • 10769

          #19
          Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika manek89 Wyświetlenie odpowiedzi
          OK dzięki panowie. Zajrzę w sobotę do pojemnika, żeby zobaczyć co się dzieje. Mam jeszcze pytanie następną puchę jaką chciałbym zrobić jest IPA tyle, że chciał bym użyć słodu. Czy to dobry wybór? Lubię ciemne i mocne piwa, ale nie do przesady w granicach 6-7%. Bardzo podoba mi się jego kolor na zdjęciu.
          przed następnym warzeniem poczytaj
          Mniej książków więcej piwa

          Comment

          Przetwarzanie...
          X