Witam.
Jestem świeży w temacie i chciał bym prosić o poradę. Chodzi o to, że wczoraj zlałem swoje pierwsze piwko do butelek. Był to Bitter Coopersa + glukoza. I kiedy kosztowałem to wydaje mi się że piwo jest trochę słabe (lubię piwa mocniejsze ok. 6%). Mam zamiar zrobić kolejne piwko wybór padł na India Pale Ale + ekstrakt słodowy w syropie, taki czeski, puszka 1,5kg. I teraz chciałbym się dowiedzieć jak zrobić to piwko tak żeby miało ok. 6%? Czy jest to tak jak z winem że im więcej damy cukru tym będzie mocniejsze? Czy jest zupełnie inaczej. Do dyspozycji mam jeszcze kilogram glukozy.
Jestem świeży w temacie i chciał bym prosić o poradę. Chodzi o to, że wczoraj zlałem swoje pierwsze piwko do butelek. Był to Bitter Coopersa + glukoza. I kiedy kosztowałem to wydaje mi się że piwo jest trochę słabe (lubię piwa mocniejsze ok. 6%). Mam zamiar zrobić kolejne piwko wybór padł na India Pale Ale + ekstrakt słodowy w syropie, taki czeski, puszka 1,5kg. I teraz chciałbym się dowiedzieć jak zrobić to piwko tak żeby miało ok. 6%? Czy jest to tak jak z winem że im więcej damy cukru tym będzie mocniejsze? Czy jest zupełnie inaczej. Do dyspozycji mam jeszcze kilogram glukozy.
Comment