W przyszłym tygodniu chciałbym rozpocząć warzenie swojego pierwszego piwa. Przeczytałem forum od przodu i od tyłu. Chciałbym mimo wszystko poprosić jakiegoś doświadczonego kolegę o pomoc. Nie będę owijał w bawełnę, chciałbym poprosić kogoś o numer telefonu (żeby w razie potrzeby zadzwonić i zapytać co i jak) i zrobić piwo w konkretny jeden sposób, jaki dana osoba to robi. Z nadzieją czekam na odzew. Z góry dziękuję.
Nietypowe pytanie
Collapse
X
-
Dzwoń, byle nie w nocy i bladym świtem Numer telefonu na samym dole.
No, chyba, że musi to być kolega, bo ja jestem koleżanka
-
-
nic, zaschnie to się zasklepi.Milicki Browar Rynkowy
Grupa STYRIAN
(1+sqrt5)/2"Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
"Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
No Hops, no Glory :)
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika zipkeczup Wyświetlenie odpowiedziMinęło 27h od dosypania drożdży w temp 26 C i w ogóle nie bulgocze. Trochę mnie to martwi, bo gdyby bulgotało, byłby znak, że coś się na pewno dzieje...
Pytanie, czy poddałeś drożdże rehydratacji?
Comment
-
-
Zmierz blg, popatrz czy masz pianę. Bulgotanie będzie tylko wtedy gdy wszystko masz extra szczelne. Trochę za ciepło masz...Wszystkim zainteresowanych zapraszam do Gabinetu Medycyny Estetycznej w Warszawie. Ręczę za jakość usług. Info PW.
Comment
-
-
Temperatura utrzymuje się cały czas w granicach 21 - 22 stopni. Myślę, że jest optymalna. Dziś już nie będę tam grzebać, sprawdzę jutro. Co do szczelności, no to może rzeczywiście na 100% może nie być szczelne.Ja podpisałem umowę na gajowego z wąsami.
Comment
-
-
No widzisz.
A jak masz 22*C to OK. Myślałem, że 26*C.Wszystkim zainteresowanych zapraszam do Gabinetu Medycyny Estetycznej w Warszawie. Ręczę za jakość usług. Info PW.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ziomal-111 Wyświetlenie odpowiedziWychodzi na to, że ruszyliśmy podobnie z naszymi dziewiczymi piwkami
Comment
-
Comment