Witam Was serdecznie! Warzenie piwa to jedna z tych rzeczy, która od lat siedziała mi gdzieś z tyłu głowy. W końcu jednak myśli się zmaterializowały i od kilku dni fermentuję sobie piwo. Ale czy będzie pijalne?
Pierwsze pytanie: Pozwoliłem sobie do ekstraktu pszenicznego od WES'a (puszka 1,7 kg), dodać 0,50 kg polepszacza Coopers Brew Enhancer 2 (glukoza, maltodekstryny, jasny ekstrakt słodowy). Zrobiłem z tego 12l piwa i zastanawiam się czy nie powinienem dodać więcej wody. Blg wskazywało 14. Dlatego pytanie - czy to będzie teraz pijalne?
Drugie pytanie: czy przy rozlewie do butelek zamiast cukru lub glukozy, można użyć tego polepszacza?
Wielki dzięki za wszelkie odpowiedzi,
Zdrówko!
Pierwsze pytanie: Pozwoliłem sobie do ekstraktu pszenicznego od WES'a (puszka 1,7 kg), dodać 0,50 kg polepszacza Coopers Brew Enhancer 2 (glukoza, maltodekstryny, jasny ekstrakt słodowy). Zrobiłem z tego 12l piwa i zastanawiam się czy nie powinienem dodać więcej wody. Blg wskazywało 14. Dlatego pytanie - czy to będzie teraz pijalne?
Drugie pytanie: czy przy rozlewie do butelek zamiast cukru lub glukozy, można użyć tego polepszacza?
Wielki dzięki za wszelkie odpowiedzi,
Zdrówko!
Comment