Witam.
Właśnie zabieram się za to zacne piwo.Wszystko juz sobie poukładałem +- ,nurtuje mnie tylko jedno.Jeśli piwo ma mieć te 18°Blg to do ilu powinienem je wysładzać jeśli na koniec chmielenia dodaje jeszcze 0,5kg cukru kandyzowanego ,który zapewne blg jeszcze podniesie.
Przepis/skład:
Podsumowując :
O ile wzrośnie blg(ok 20l ) po dodaniu 0.5kg cukru?
Właśnie zabieram się za to zacne piwo.Wszystko juz sobie poukładałem +- ,nurtuje mnie tylko jedno.Jeśli piwo ma mieć te 18°Blg to do ilu powinienem je wysładzać jeśli na koniec chmielenia dodaje jeszcze 0,5kg cukru kandyzowanego ,który zapewne blg jeszcze podniesie.
Przepis/skład:
Podsumowując :
O ile wzrośnie blg(ok 20l ) po dodaniu 0.5kg cukru?
Comment