Witam
Po wielu puszkach Coopersa i wielu miłych chwil przy kuflu "własnego" piwa, nadszedł czas na cydr. Ostatnio zakupiłem brewkit cydru, dzisiaj go kosztuję i powiem, że nawet niezłe. Jak wiadomo, jak na jabcoka jest to bardzo drogie. Chciałbym sam zrobić taki napój, z dobrej jakości soku jabłkowego z kartonu. Wiem, że jest to możliwe, jednak zasadnicza sprawa to drożdże. Czy mógłby ktoś polecić, jakie drożdże i w jakiej proporcji zastosować?
Dzięki
Po wielu puszkach Coopersa i wielu miłych chwil przy kuflu "własnego" piwa, nadszedł czas na cydr. Ostatnio zakupiłem brewkit cydru, dzisiaj go kosztuję i powiem, że nawet niezłe. Jak wiadomo, jak na jabcoka jest to bardzo drogie. Chciałbym sam zrobić taki napój, z dobrej jakości soku jabłkowego z kartonu. Wiem, że jest to możliwe, jednak zasadnicza sprawa to drożdże. Czy mógłby ktoś polecić, jakie drożdże i w jakiej proporcji zastosować?
Dzięki
Comment