Cicha fermentacja przy lagerze z puszki

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • wowy2
    Szeregowy Piwny Łykacz
    • 2010.04
    • 6

prawda jest taka że wiele osób jest takich co uwielbiają pić piwko z butelki (min. ja), niestety osad w naszych piwkach domowych często im przeszkadza i wtedy trzeba korzystać jednak z kufelków - coś za coś niestety

Comment

Related Topics

Collapse

• SielskieWzgorze
      Pierwsze warki - Czeski Leżak, Koźlarz
      SielskieWzgorze
      Witam serdecznie wszystkich piwowarów.

W dniach 14-15 luty 2024 popełniłem swoje dwie pierwsze warki. Pomimo całkowitego braku doświadczenia z warzeniem piwa, z uwagi na sprzyjające warunki fermentacji wybór padł na dolniaki tj. "czeskiego leżaka" oraz "koźlarza".
      ...
      2024-02-19, 09:28
    • woosaa
      Przyspieszona cicha
      woosaa
      Mam problem.Rano zakończyła sie burzliwa fermentacja i przelałem na cichą. Teraz patrzę i niestety fermentator z cichą gdzieś na spodzie przecieka.Czy lepiej zakończyć fermentacje czy przelać do tanka po burzliwej? Szkoda piwa,bo wyszło bardzo fajne.Na nowy tank to nawet po zamówieniu to...
      2025-01-09, 16:18
    • jaqubowski
      Puszki po piwie
      jaqubowski
      Cześć,
      Sprzedam bądź wymienię się puszkami po piwie.
      Puszki możecie obejrzec na zdjęciach zamieszczonych na dysku: https://drive.google.com/folderview?...mmjN9VU3KUZkKQ
      W razie pytań podrzucam kontakt do siebie: 601700470
      Cena do uzgodnienia z zainteres...
      2021-06-10, 21:53
    • Szymekub3
      Skąd są te puszki?
      Szymekub3
      Witam, kupiłem dziś te dwa piwa i mam pytanie skąd one są?
      Na puszce pisze, że jedna jest rozlewana i puszkowana w Niemczech, a druga w Holandii.
      Ale czy one są produkowane do Ekwadoru?
      W opisie na puszkach jest już w innym języku i pojawia się nazwa kraju "Ekwador"...
      2023-02-02, 19:03
    • Krakus
      Oddam puszki
      Krakus
      Hej. Mam do oddania kilka puszek po piwie sprzed ponad 20, 30 lat. Mogę dorzucić trochę innych puszek po napojach bezalkoholowych. Mogą być lekko zakurzone.
      Odbiór osobisty w Warszawie.
      2021-12-13, 19:52
    • Loading...
    • Koniec listy.
    Przetwarzanie...