Różnice między chmieleniem szyszkami, a granulatem

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Seta
    D(r)u(c)h nieuchwytny
    • 2002.10
    • 6964

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ushi Wyświetlenie odpowiedzi
    No a jak z chmieleniem IRA- jakie czasy
    Nie zauważyłem tego pytania.
    IRA chmieli się raczej tylko dla goryczki - np. 20-30g marynki na 60min.

Comment

• ushi
      Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
      • 2010.03
      • 148

A już myślałem, że starzy zajechańcy forumowi olali amatora. Receptury pokazują 50 lubelskiego rozbite na dwa razy,ale rozumiem ,że marynka ma więcej kwasów, zresztą widziałem posty ,że lubelski nie zbyt do ale , raczej angielskie, ale w sklepie nie było nic angielskiego więc jest co jest.

Dziś przyszedł taborecik, wiadra mam po kleju rakol identyczne jak z zestawu kranik i rurka do filtracji kupione no i myślę, że jutro będą składniki i będę mógł pocisnąć z koksem.

Comment

• oldboy
        Kapral Kuflowy Chlupacz
        • 2008.11
        • 60

Rozumiem ,że twoje wiadro po kleju ma atest na spożywkę?
        Tak mnie naszło bo dzisiaj słyszałem w radiu ,że wycofali z carrefrra kubki porcelanowe bo były rakotwórcze(zawierały kadm i ołów).Ja tam bym sie dwa razy zastanowił zanim użył bym wiadra po kleju do robienia piwa.

Comment

• ushi
          Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
          • 2010.03
          • 148

Wszystko jest ok, ma znaczek kieliszek z widelcem i to co najważniejsze pp i 05 w trójkącie ze strzałek oznacza bodajże polipropylen -rakoll to klej do drewna rodzaju starego vikolu rozpuszcza się w wodzie i można dokładnie umyć wiadro wymoczone były wielokrotnie, bo robiłem w nich solankę do wędlin, będą git.Po wypłukaniu wodą nie pozostaje w nim żaden zapach. Alternatywa dla sklepów, wiaderko na dużych stolarniach dostępne tylko trzeba popytac.20-30 zł to sporo jak za przemysłowe opakowanie.

Comment

Przetwarzanie...
          X