Dobra robota.
Wygląda na to, że zasłużyłeś sobie przynajmniej na jedną flaszkę od każdego forumowicza - no, Jacera można chyba zwolnić z tej powinności.
Link do tego powinien się znaleźć na głównej stronie Browar.bizu a autor powinien dostać medal "Za Zasługi" albo "Za Ofiarność i Odwagę". Nowo zarejestrowani powinni przed założeniem konta potwierdzić, że wiedzą o tym kompendium.
Zaprawdę, też odczułem przypływ chęci warzenia, niech no tylko ogarnę do końca piwnicę. Póki co wiem tylko, że w zimie jest tam średnio 16 stopni (wahania ok. 1,5 st.), i właśnie przed chwilą sprawdziłem sobie, co w związku z tym
Ostatnia zmiana dokonana przez żąleną; 2010-03-24, 21:11.
Wraz z Crizzem chcemy niedługo nieco rozruszać dział Browarnictwo Amatorskie - http://www.browar.biz/browarnictwo.php - na razie myśl jest taka aby zamieszczać w nim pogrupowane odpowiednio, sukcesywnie przygotowywane opracowania danych tematów z Forum "Browarnictwo Amatorskie". ...
To co mnie uderzyło w nich to brak niektórych wydawałoby się uznanych marek. Może nie startowały? Ale jeśli tak to dlaczego?
np. nie widzę Maltgarden, Hopito, Dear Bear, Pracownia Piwa, AleBrowar, etc. A np. Harpagan tylko jeden brąz....
ciekaw jestem czy spośród tych forumowiczów, którzy sami warzą, warzyli piwo są tacy co kupują mimo wszystko piwa przemysłowe? jeśli jest to nieuniknione czym jest to spowodowane - troską o małe prowary, brakiem rewelacyjnych efektów swojej pracy piwowarskiej czy czegoś innego? proszę...
Comment