Seta! To wszystko w momencie, kiedy nieśmiało, wstydliwie, ale stanowczo rodzi się w mojej głowie pomysł o warzeniu. Tzn. pomysł był od dawna, ale to wszystko wydawało się dla mnie takie straszne , dalekie, tyle roboty i przygotowań, że nigdy nie odważyłem się spróbować. Poza tym zawsze brakowało czasu. Właśnie zastanawiałem się od czego by tu zacząć (głowa mnie rozbolała, więc sięgnałem w tym momencie po nieśmiertelnego Portera made in Łódź ) i całkiem przypadkowo trafiłem na ten temat. Zabieram się za lekturę i pewnie niedługo, za jakiś czas, być może coś uwarzę. Ale czy starczy mi chęci i zapału? Tego nie wiem
Komentarze do przewodnika: Browarnictwo amatorskie w browar.biz
Collapse
X
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika piowen Wyświetlenie odpowiedzi(...)za jakiś czas, być może coś uwarzę. Ale czy starczy mi chęci i zapału? Tego nie wiem
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Seta Wyświetlenie odpowiedziWytrwałości! Wisisz mi jedno Twoje piwo.
Już wiem, od czego zacznę. Jutro wezmę do ręki termometr i obiegnę cały dom w celu sprawdzenia temperatury i wyboru optymalnego miejsca do tego szaleńczego pomysłu"Nie każde piwo to Żywiec "- całe szczęście.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ART Wyświetlenie odpowiedziAle chore zestawienie
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika wogosz Wyświetlenie odpowiedziJacera można chyba zwolnić z tej powinności.
Na kwacha chłopak zawsze może liczyć.Milicki Browar Rynkowy
Grupa STYRIAN
(1+sqrt5)/2"Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
"Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
No Hops, no Glory :)
Comment
-
-
1. Pomysł nie zerżnięty od Dori, bo na Wasze forum nie zaglądam od dawna. Podobnie jak Dori zerżnąłem z jednego z setek podobnych spisów dostępnych na setkach innych forów.
2. Linki dałem oddzielnie, bo np można sobie to wkleić do notatnika i łatwiej się edytuje.
3. Piwa Ci u mnie dostatek, więc dziękuję, ale jak Tobie zabraknie pijalnego to zapraszam.Last edited by Seta; 2010-03-25, 09:59.
Comment
-
-
Milicki Browar Rynkowy
Grupa STYRIAN
(1+sqrt5)/2"Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
"Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
No Hops, no Glory :)
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Seta Wyświetlenie odpowiedzia ja jak wynajdę coś ciekawego będę dodawał edytując post (bo mam taką możliwość )Last edited by skitof; 2010-03-25, 11:06.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika leona Wyświetlenie odpowiedziTo teraz już nie będzie można o nic zapytać, bo odpowiedź "Użyj wyszukiwarki" zostanie zastąpiona "Seta tak się urobił a Ty ...."
Oczywiście to tylko idea...
Comment
-
Comment