sposób na przyspieszenie propagacji Wyeasta

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • kopyr
    Pułkownik Chmielowy Ekspert
    • 2004.06
    • 9475

    #16
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Seta Wyświetlenie odpowiedzi
    te 35-40*C mnie niepokoi, ale skoro stosowałeś...
    Żeby mapajakowi nie szargać reputacji poszukałem i znalazłem jego wątek. Ja nie stosowałem grzałki, tylko właśnie wodę. Woda szybko stygnie, a używamy jej stosunkowo mało. Biorąc pod uwagę, temp. saszetki i jej zawartości przy 40C raczej na pewno będziemy mieć mniej. Jak się ktoś boi to można nie przekraczać 30C. Tylko wodę trzeba częściej zmieniać. Sądzę jednak, że nawet 40C nie ubije drożdży.
    blog.kopyra.com

    Comment

    • kopyr
      Pułkownik Chmielowy Ekspert
      • 2004.06
      • 9475

      #17
      Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika diebels Wyświetlenie odpowiedzi
      a tak zbaczając z tematu wpadło mi do głowy głupota -śląski lambik czyli to co w lufcie loto. Ale poważnie jutro rano zadam tak jak spuchnie duzo czy mało może w brzęczce szybciej sie obudzą -nie wiadomo co w tej saszetce (małej jest)
      Diebels proszę Cię, w czym?
      blog.kopyra.com

      Comment

      • diebels
        Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
        • 2005.11
        • 170

        #18
        sorki w brzęcce

        Comment

        • kopyr
          Pułkownik Chmielowy Ekspert
          • 2004.06
          • 9475

          #19
          Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika diebels Wyświetlenie odpowiedzi
          sorki w brzęcce
          Jaja sobie robisz??
          blog.kopyra.com

          Comment

          • diebels
            Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
            • 2005.11
            • 170

            #20
            No brzeczka miało wyjść sorki

            Comment

            • jacer
              Pułkownik Chmielowy Ekspert
              • 2006.03
              • 9875

              #21
              Stawiałem saszetke na kaloryferze, temp. wody w c.o. 40 stC. Nic się drożdżom nie stało.
              Milicki Browar Rynkowy
              Grupa STYRIAN

              (1+sqrt5)/2
              "Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
              "Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
              No Hops, no Glory :)

              Comment

              Przetwarzanie...
              X