Mi tam nie śmierdzi...
Dla wrażliwych zapewne będzie lepsza metoda z zalewaniem drożdzy po cichej, wowczas też bedzie naprzemienność i częste mycie fermentatora.
Osad zimny? On zostaje w garze zaciernym.
Ilośc dni fermentacji? U mnie przy temperaturze 15-16 st.C i drożdzach s-33, fermentacja dwunastek trwa równe dwa tygodnie. Wiadomo, jeśli będzie wyższa, będzie szybsza.
Ja biorę to na zdrowy rozum.
Skoro wina fermentują na burzliwej miesiac do dwóch miesięcy, to czemu dobrej jakości i pewne, bo wprost z saszetki drożdze piwne nie mogłyby pracować rownież do 2 miesięcy?
Dla wrażliwych zapewne będzie lepsza metoda z zalewaniem drożdzy po cichej, wowczas też bedzie naprzemienność i częste mycie fermentatora.
Osad zimny? On zostaje w garze zaciernym.
Ilośc dni fermentacji? U mnie przy temperaturze 15-16 st.C i drożdzach s-33, fermentacja dwunastek trwa równe dwa tygodnie. Wiadomo, jeśli będzie wyższa, będzie szybsza.
Ja biorę to na zdrowy rozum.
Skoro wina fermentują na burzliwej miesiac do dwóch miesięcy, to czemu dobrej jakości i pewne, bo wprost z saszetki drożdze piwne nie mogłyby pracować rownież do 2 miesięcy?
Comment