Proszę o poradę, co sądzicie o użyciu drożdży Wyeast 2565 Koelsch do zasypu ze słodów pale ale + 10% karmelowy jasny,zacieranie jednostopniowe np 68C, BLG max 12, temperatura fermentacji ok. 18C? W zamyśle mam zamiar uwarzyć lekkiego górniaka na lato. Pytam się, bo będę jutro miał gęstwę z w/w drożdży i jutro też mam zamiar warzyć, stąd taki "recyrkulacyjny" pomysł. Czy lepiej sobie darować i użyć drożdży dedykowanych do ale. Mam w zapasie fiolkę WhiteLabs WLP004 Irish Ale.
Wyeast 2565 Koelsch do ale?
Collapse
X
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika MarkOzz Wyświetlenie odpowiedziDzięki, tak też uczynię. Zobaczymy, co z tego wyjdzie.Mniej książków więcej piwa
Comment
-
-
ALE tak jak gadaliśmy, zacieraj na słodko.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika anteks Wyświetlenie odpowiedziPyszne
Comment
-
-
Comment