Wyeast 2565 Koelsch do ale?

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • MarkOzz
    Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
    • 2008.10
    • 209

    Wyeast 2565 Koelsch do ale?

    Proszę o poradę, co sądzicie o użyciu drożdży Wyeast 2565 Koelsch do zasypu ze słodów pale ale + 10% karmelowy jasny,zacieranie jednostopniowe np 68C, BLG max 12, temperatura fermentacji ok. 18C? W zamyśle mam zamiar uwarzyć lekkiego górniaka na lato. Pytam się, bo będę jutro miał gęstwę z w/w drożdży i jutro też mam zamiar warzyć, stąd taki "recyrkulacyjny" pomysł. Czy lepiej sobie darować i użyć drożdży dedykowanych do ale. Mam w zapasie fiolkę WhiteLabs WLP004 Irish Ale.
  • anteks
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛
    • 2003.08
    • 10768

    #2
    Spokojnie możesz zadać
    Mniej książków więcej piwa

    Comment

    • MarkOzz
      Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
      • 2008.10
      • 209

      #3
      Dzięki, tak też uczynię. Zobaczymy, co z tego wyjdzie.

      Comment

      • anteks
        Generał Wszelkich Fermentacji
        🥛🥛🥛
        • 2003.08
        • 10768

        #4
        Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika MarkOzz Wyświetlenie odpowiedzi
        Dzięki, tak też uczynię. Zobaczymy, co z tego wyjdzie.
        Jak to co -- PIWO !!
        Mniej książków więcej piwa

        Comment

        • MarkOzz
          Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
          • 2008.10
          • 209

          #5
          Się ma rozumieć . Ale czy ale, czy aleokolszowojakieśtamniepijalne?

          Comment

          • anteks
            Generał Wszelkich Fermentacji
            🥛🥛🥛
            • 2003.08
            • 10768

            #6
            Pyszne
            Mniej książków więcej piwa

            Comment

            • artur2
              Kapitan Lagerowej Marynarki
              • 2008.02
              • 535

              #7
              ALE tak jak gadaliśmy, zacieraj na słodko.
              Mniej alkoholu, więcej smaku !
              Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!

              Comment

              • MarkOzz
                Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
                • 2008.10
                • 209

                #8
                Będę niczym termostat, przez godzinę niżej jak 68C nie puszczę. Zdrowko

                Comment

                • MarkOzz
                  Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
                  • 2008.10
                  • 209

                  #9
                  Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika anteks Wyświetlenie odpowiedzi
                  Pyszne
                  Ale jakże by inaczej .

                  Comment

                  • MarkOzz
                    Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
                    • 2008.10
                    • 209

                    #10
                    I stało się. Tu szczegóły http://www.browar.biz/forum/showthre...653#post893653.

                    Comment

                    Przetwarzanie...
                    X