Proszę o poradę, co sądzicie o użyciu drożdży Wyeast 2565 Koelsch do zasypu ze słodów pale ale + 10% karmelowy jasny,zacieranie jednostopniowe np 68C, BLG max 12, temperatura fermentacji ok. 18C? W zamyśle mam zamiar uwarzyć lekkiego górniaka na lato. Pytam się, bo będę jutro miał gęstwę z w/w drożdży i jutro też mam zamiar warzyć, stąd taki "recyrkulacyjny" pomysł. Czy lepiej sobie darować i użyć drożdży dedykowanych do ale. Mam w zapasie fiolkę WhiteLabs WLP004 Irish Ale.
Wyeast 2565 Koelsch do ale?
Collapse
X
Related Topics
Collapse
-
Witam
To mój pierwszy brewkit na 1kg polepszaczu piwa i drożdżach saflager W34/70 zrobiłem 1 marca temperatura w piwnicy 14/15 stopni.21litrów a BLG 14.5
Prawie przestało bulgotać około 10 marca zmierzyłem BLG i było 5.
13 marca znowu mierzyłem i dalej to samo więc przelałem...-
Channel: Kołyska piwowarska
-
-
Witam
W swojej krótkiej praktyce piwowarskiej stosowałem dopiero 3 rodzaje drożdży i nie jest to wystarczające próba aby swobodnie móc się wypowiedzieć na temat które drożdże są godne polecenia a które nie, ale zaobserwowałem, że np. 2206 Bavarian Lager Yeast są o wiele słabsze niż 2278 Czech...-
Channel: Surowce
-
-
Na najbliższe dni oferujemy promocję drożdży płynnych Wyeast:
Wyeast 1056 American Ale
Wyeast 1084 Irish Ale
Wyeast 1098 British Ale
Wyeast 1187 Ringwood Ale
Wyeast 1338 European Ale
Wyeast 1388 Belgian Strong Ale
Wyeast 1728 Scottish Ale
Wyeast...-
Channel: Centrum Piwowarstwa w Browarbizie
2010-02-10, 00:15 -
-
-
11,95 ekstr.
4,7% alk.
https://www.stoertebeker.com/sommer-wit
W składzie płatki pszenne i owsiane, skórka cytrynowa i pomarańczowa oraz kolendra.
Chmiel Ariana.
Aromat - lekkie cytrusy w kierunku cytryny, ciut kolendry i drożdży
Piana -...-
Channel: Niemcy
-
- Loading...
- Koniec listy.
Comment