Witam,
Zaopatrzyłem się ostatnio w Chipsy dębowe - Medium Toast, aby spróbować dodać trochę aromatu dębowej beczki. Jako, ze Kölsch właśnie jest na burzliwej to pomyślałem sobie, czy by nie zadać go owymi chipsami. Pytanie tylko jak przygotować takie Chipsy, bo jak mniemam dodaje się przy przelaniu na cicha.
Ma ktoś doświadczenia z takimi dodatkami? Trzeba jakoś sparzyć/namoczyć/przegotować je przed dodaniem?
No i jeszcze pytanie ile ich dodać, niby na 10l wina dodaje się 5-30g.
Pozdrawiam
Aron
Zaopatrzyłem się ostatnio w Chipsy dębowe - Medium Toast, aby spróbować dodać trochę aromatu dębowej beczki. Jako, ze Kölsch właśnie jest na burzliwej to pomyślałem sobie, czy by nie zadać go owymi chipsami. Pytanie tylko jak przygotować takie Chipsy, bo jak mniemam dodaje się przy przelaniu na cicha.
Ma ktoś doświadczenia z takimi dodatkami? Trzeba jakoś sparzyć/namoczyć/przegotować je przed dodaniem?
No i jeszcze pytanie ile ich dodać, niby na 10l wina dodaje się 5-30g.
Pozdrawiam
Aron
Comment