Robiłem pszeniczne z BA. Blg początkowe wyszło trochę niskie bo 10,5 po burzliwej piwo trochę wydaje się być wodniste ;/ w smaku wszystko ok tylko ten posmak wody bardzo widoczny. Najprawdopodobniej przesadziłem z wodą. Co można zrobić żeby uratowąć piwko ? może rozrobić ekstrakt słodowy i dodać do piwa na cichej ? tak żeby podnieść o dwa stopnie? Po burzliwej było 3 blg. Dzięki za pomoc ;-)
Wodnisty posmak zielonego piwa
Collapse
X
-
Nie ma gazu to się wydaje wodniste.Milicki Browar Rynkowy
Grupa STYRIAN
(1+sqrt5)/2"Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
"Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
No Hops, no Glory :)
Comment
-
-
Ok. dzięki ;-). Najwyżej piwko będzie dla kobiet. Moja dolewa soku do moich wyrobów więc i w tym wypadku pewnie będzie podobnie ;p. Już czekam na zabutelkowanego Pilsa 13 blg )) Wracam z UK i od razu próbuje ;-) Zielone zapowiadało się bardzo dobrze :-) Pozdrawiam i dzięki.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika jacer Wyświetlenie odpowiedziNie ma gazu to się wydaje wodniste.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika czarnydlk Wyświetlenie odpowiedziMoja dolewa soku do moich wyrobów więc i w tym wypadku pewnie będzie podobnie ;p.Milicki Browar Rynkowy
Grupa STYRIAN
(1+sqrt5)/2"Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
"Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
No Hops, no Glory :)
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika anteks Wyświetlenie odpowiedziTeraz to po ptokach , zabutelkuj a następnym razem blg początkowe zrób 12
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika jacer Wyświetlenie odpowiedziWybatorzyć albo nie dawać jej piwa.
Choć to jeszcze nie taki problem, bo to kobieta. Moja małżonka posiada pożal się Boże szwagra, który każde piwo pija z sokiem. W sumie to mnie mało obchodzi, co robi ze swoim piwem, ale jak ma marnować jakieś żywe, to może następnym razem po prostu kupię dla niego jakiegoś sikacza za 1,60 i niech sobie dolewa, jak mu i tak nie smakuje :/
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika jacer Wyświetlenie odpowiedziWybatorzyć albo nie dawać jej piwa.
PozdrawiamLast edited by czarnydlk; 2010-05-25, 17:06.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika wogosz Wyświetlenie odpowiedziCzy to ma coś wspólnego z torami?
pozdrawiam
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika czarnydlk Wyświetlenie odpowiedziA powiedzcie mi jeszcze czy to prawda że piwa pszeniczne najlepiej spożywać po 4 tyg od zabutelkowania bo później tracą na smaku? Ktoś to może sprawdzał ?
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika wogosz Wyświetlenie odpowiedziCzy to ma coś wspólnego z torami?
Co do meritum, to niestety ale WB-06 tak mają.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kopyr Wyświetlenie odpowiedziJa myślę, że raczej z Batorym.
Co do meritum, to niestety ale WB-06 tak mają.
Pozdrawiam
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika czarnydlk Wyświetlenie odpowiedziWybaczcie zapomniałem dodać że drożdże jakich użwyałem to Wyeast 3068 Weihenstephan Weizen. Starter zrobiony dzień wcześniej, fermentacja zaczeła się po niespełna 12 h.
Pozdrawiam
Comment
-
Comment