witam wszystkich
Piwowarem domowym zostałem od niedawna, poczyniłem już dwie warki na drożdzach dolnej fermentacji a przed wczoraj uwazyłem kolejne piwko, tym razem zaczczepiłeł je drożdżami górnej fermentacji, ale w czym tkwi szkopół.
Piwo miało początkowo 15blg , zadałem drożdze wieczorem , rano zajżałem i była piękna piana, wieczorem piana juz zaczeła opadać a następnego dnia piana znikła a cukromież pokazuje już 4blg.
drożdże DANSTAR WINDSOR
Zlewać juz na cichą czy może jeszcze poczekać .
za porady z góry dziękuję
pozdrawiam
grxxxx
Piwowarem domowym zostałem od niedawna, poczyniłem już dwie warki na drożdzach dolnej fermentacji a przed wczoraj uwazyłem kolejne piwko, tym razem zaczczepiłeł je drożdżami górnej fermentacji, ale w czym tkwi szkopół.
Piwo miało początkowo 15blg , zadałem drożdze wieczorem , rano zajżałem i była piękna piana, wieczorem piana juz zaczeła opadać a następnego dnia piana znikła a cukromież pokazuje już 4blg.
drożdże DANSTAR WINDSOR
Zlewać juz na cichą czy może jeszcze poczekać .
za porady z góry dziękuję
pozdrawiam
grxxxx
Comment