sterylizacja butelek

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Dziubson
    Kapral Kuflowy Chlupacz
    • 2010.10
    • 93

    #16
    A nie drze CI się ta folia?:> bo aluminiowe są bardzo słabe-odpowiadając sobie sam na pytanie: pewnie jeżeli nie będę tego ruszać to się nie podrze sama Dziękuję z odpowiedź, bo tak mnie to wlasnie zastanawiało. Jak będę mieć więcej czasu to wysterylizuje sobie częsć wolnych butelek ,żeby potem nie było za dużej straty czasu na tą rzecz tylko będę mieć wszystko już podane na tacy do zabutelkowania


    Ps. Marusia bo w tym samym czasie napisaliśmy:
    Chodziło mi o zwykłą przezroczystą
    Last edited by Dziubson; 2010-12-14, 10:15.

    Comment

    • mareks
      Major Piwnych Rewolucji
      • 2002.05
      • 1939

      #17
      Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Dziubson Wyświetlenie odpowiedzi
      tak, chodziło mi o folię spożywczą, ale gapa ze mnie. FOlie takie w rolce co się kupuje do owijania
      Wg mnie jest niewygodna.
      Folię aluminiową odwijam z rolki, odcinam pasek szerokości około 4cm, który potem tnę na 4-5 mniejszych kawałków. Tymi kawałkami zakrywam szyjki zdezynfekowanych butelek.
      Dezynfekuję piro.

      Comment

      • Mason
        Major Piwnych Rewolucji
        🍼
        • 2010.02
        • 3280

        #18
        Zwykła folia spożywcza jest niewygodna, aluminiową łatwo się tnie a problem jej słabości można łatwo rozwiązać używając kilku warstw naraz. Takie "czapeczki" z folii alumioniowej są powszechnie używane w laboratoriach biologicznych, u nas zakrywa się tym wszelkie zlewki, butelki i kolby ze sterylną zawartością.
        JEDNO PIVKO NEVADI!

        Comment

        Przetwarzanie...
        X