witam
Jak w temacie planuje uwarzyć dwie warki po 25l (12°Blg) w odstępie 3-4 tygodni , pierwszy raz będę używał drożdży płynnych , żeby trochę zaoszczędzić mam zamiar kupić jedną saszetkę drożdży i użyć ich dwa razy. Wymyśliłem sobie że zrobię starter i polowa do pierwszego a druga do lodówki i potem o drugiego.
Mam pytanie czy taka ilość drożdży wystarczy na 25l piwa czy lepiej całość użyć do pierwszego a potem bawić się w odzyskiwanie ?
Jak w temacie planuje uwarzyć dwie warki po 25l (12°Blg) w odstępie 3-4 tygodni , pierwszy raz będę używał drożdży płynnych , żeby trochę zaoszczędzić mam zamiar kupić jedną saszetkę drożdży i użyć ich dwa razy. Wymyśliłem sobie że zrobię starter i polowa do pierwszego a druga do lodówki i potem o drugiego.
Mam pytanie czy taka ilość drożdży wystarczy na 25l piwa czy lepiej całość użyć do pierwszego a potem bawić się w odzyskiwanie ?
Comment