Zapach brzeczki

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • domin81
    Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
    • 2010.03
    • 122

    #31
    A co to w takim razie oznacza?

    Comment

    • Marusia
      Marszałek Browarów Rzemieślniczych
      🍼🍼
      • 2001.02
      • 20221

      #32
      To, że mają skłonność do osadzania się na dnie
      Nie każdy szczep górnofermentacyjny osiada na powierzchni piany, zwłaszcza w przypadku drożdży suchych.
      www.warsztatpiwowarski.pl
      www.festiwaldobregopiwa.pl

      www.wrowar.com.pl



      Comment

      • Seta
        D(r)u(c)h nieuchwytny
        • 2002.10
        • 6964

        #33
        Oznacza drożdże górnej fermentacji opadające na dno. Dolniaki charakteryzują się przede wszystkim zdolnością fermentacji w temperaturze poniżej 10st C i istnieje teoria, że nigdy nie są dodawane do puszek (nawet jeśli w nazwie jest pils/lager).

        EDIT Kruca, nie zdążyłem...
        Marusia: Drugi raz odpowiadamy jednocześnie w tym wątku.
        Last edited by Seta; 2010-08-03, 14:19.

        Comment

        Przetwarzanie...
        X