Piwo cynamonowe z COOPERSA LAGERA?
Collapse
X
-
Piwowarstwo domowe ma to do siebie, że można (a nawet trzeba czasem) sobie poeksperymentować. Spróbuj i opisz efekty.- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie). -
Lepiej nie syp cynamonu bezpośrednio do roztworu gotowca z wodą.
Bezpieczniej będzie zaparzyć z niego "herbatkę", po czym dokładnie odcedzić, zagotować i wlać do reszty.
Jeśli zaś użyjesz kory cynamonowej, a nie mielonego cynamonu, odpadnie problem z odcedzaniem.Comment
-
Ewentualnie masz gotowca imbirowego z Coopersa. Ponoć nowość. Nie mogę polecić bo nie próbowałem, ale skoro i tak chcesz poeksperymentować może warto spróbować.
Comment
-
Miał być cynamon...- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).Comment
-
Comment
Related Topics
Collapse
-
Cześć, na wstępie zaznacze, że jestem kompletnym amatorem i prosze o wyrozumiałość oraz porady
W sobote "nastawilem" brewkit ipa coopers'a, zmierzyłem blg i wynosiło 12. Piwo pięknie i donośnie bulgotwało już w sobote oraz całą niedziele. W poniedzialek rurka nie wydawała...1 Photo-
Channel: Twoje warzenie
-
-
Cześć!
Jestem nowy na forum i niedawno zabrałem się za moją pierwszą w życiu warke z Brew kitu - Lagera Coopersa. Zamiast cukru użyłem słodu super jasnego 1kg. Po nastawieniu fermentacji w 23st, następnego dnia pięknie mi bulgotało, ale by było jeszcze lepiej, stwierdziłem, że...-
Channel: Kołyska piwowarska
-
-
Hejka, przez jakiś będę się tu udzielał w imieniu Centrum Piwowarstwa
Niedawno dotarł do nas Piwowar nr 50.
Numer 50 magazynu "Piwowar" skupia się głównie na grodziskim piwowarstwie, prezentując różnorodne aspekty tego stylu. Zawiera wywiady z pasjonatami...2024-09-18, 13:25 -
Browarek założony przez piwowara domowego, który warzenie własnych piw rozpoczął jeszcze w l. 90 XX w. Wykorzystując bogate doświadczenie w 2016 r. założył własny browarek w Rodaun, dawnej wsi a obecnie osiedla wchłoniętego przez Wiedeń.
Gigerl to "Wiener Spezial"...-
Channel: Austria
2025-01-10, 16:41 -
-
E: 12%
A: 4, 6%
Mam kłopot z tym piwem, bo parametry jego są takie same jak Polskiego Lagera z tego samego browaru (tam się sypnąłem wpisując 4, 8 alko, i nie mam już możliwości edytowania, ale było, tak jak tu 4, 6).
Piłem bezpośrednio po Polskim Lagerze i na 99,9% jestem...-
Channel: Piwo - konkretnie
2024-09-20, 18:15 -
- Loading...
- Koniec listy.
Comment