Stacjonuje w Krakowie ale piwko będzie ważone w Bochni (w połowie trasy Kraków-Tarnów). Choć zakładam, że wszyscy więdzą
Pomoc w doborze zestawu
Collapse
X
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika technics Wyświetlenie odpowiedziStacjonuje w Krakowie ale piwko będzie ważone )Życie jest jak skrzynka piw rzemieślniczych - nigdy nie wiesz na co trafisz!
Piwo domowe -
Centrum Piwowarstwa - sklep dla piwowarów domowych
Reklama w BROWARZE
PIWO GDZIE - STREFA Z ZASADAMI :D
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika technics Wyświetlenie odpowiedziStacjonuje w Krakowie ale piwko będzie ważone w Bochni (w połowie trasy Kraków-Tarnów). Choć zakładam, że wszyscy więdząMilicki Browar Rynkowy
Grupa STYRIAN
(1+sqrt5)/2"Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
"Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
No Hops, no Glory :)
Comment
-
-
Witam,nie chcę zakładać nowego tematu więc napiszę tu.
Chcę kupić gotowy zestaw dla ojca i mam pytanie.
Czy w tych zestawach są już wszystkie potrzebne rzeczy aby zrobić własne piwo czy trzeba coś dokupywać(słody,itp.)? Który z tych zestawów jest najlepszy?
Comment
-
-
Do pierwszego i trzeciego wystarczy ~5l garnek, do drugiego większy, około 30 l minimum. Oczywiście do każdego butelki do rozlewu, ale na pierwszą warkę wystarczy przejrzeć piwniczkę/pozbierać po znajomych.
Drugi zestaw się też różni tym, że piwo nie robi się z gotowców, ale zaciera, jak w tradycyjnym browarze (gotowce się po prostu rozpuszcza w wodzie), więc jeśli rodziciel nie ma cierpliwości do kręcenia się kilku godzin wokół kuchenki, to raczej nie dla niego. Choć mam wrażenie, że dla takiego celu większość ojców się poświęci
Z tego co zauważyłem, zestawy Puchmistrza różnią się kapslownicą - ja mam Gretę i młotkowej nigdy nie próbowałem, ale ludzie określają kapslowanie młotkiem jako uciążliwe.
Comment
-
Comment