Co polecicie na 3 warkę Coopersa?

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • CoMrAt
    Szeregowy Piwny Łykacz
    • 2010.06
    • 4

Co polecicie na 3 warkę Coopersa?

Witam do tej pory uwarzyłem 2 warki były to
    1 European Lager Coopersa
    2 Lager Coopersa
    Obydwie były z dodatkiem cukru z tych dwóch bardziej smakował mi European mimo tego że wyszło za bardzo zagazowane i ciężko było go otwierać

Obecnie zastanawiam się nad 3 warką Na razie jeszcze z koncentratu ale już z dodatkiem Ekstraktu słodowego WES zamiast cukru i tutaj miałbym prośbę do was jaki brewkit polecicie ? i jaki Ekstrakt słodowy do niego?
    Z góry dzięki za sugestię
  • ART
    mAD'MINd
    🥛🥛🥛🥛🥛🥛
    • 2001.02
    • 24004

Weź sobie dla odmiany jakieś dedykowane piwo górnej fermentacji, np. Coopersa Dark Ale
    Ostatnia zmiana dokonana przez ART; 2010-08-22, 17:01.
    - Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
    - Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
    - Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa

Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).

Comment

• Fredd00
      Kapral Kuflowy Chlupacz
      • 2009.07
      • 88

Uważyłes dwie z konserw, bierz się za zacieranie

Comment

Related Topics

Collapse

• SielskieWzgorze
        Pierwsze warki - Czeski Leżak, Koźlarz
        SielskieWzgorze
        Witam serdecznie wszystkich piwowarów.

W dniach 14-15 luty 2024 popełniłem swoje dwie pierwsze warki. Pomimo całkowitego braku doświadczenia z warzeniem piwa, z uwagi na sprzyjające warunki fermentacji wybór padł na dolniaki tj. "czeskiego leżaka" oraz "koźlarza".
        ...
        2024-02-19, 09:28
      • Kamil97
        Fermentacja brewkitu coopersa ustała po 2 dniach
        Kamil97
        Cześć, na wstępie zaznacze, że jestem kompletnym amatorem i prosze o wyrozumiałość oraz porady
        W sobote "nastawilem" brewkit ipa coopers'a, zmierzyłem blg i wynosiło 12. Piwo pięknie i donośnie bulgotwało już w sobote oraz całą niedziele. W poniedzialek rurka nie wydawała...
        2023-04-05, 16:59
      • darekd
        Mount Saint Bernard Abbey, Tynt Meadow
        darekd
        Jedyny klasztor trapistów w Anglii i jedyny browar trapistów w Wielkiej Brytanii!

Opactwo założone w 1835 i prawdopodobnie mnisi warzyli tam piwo w XIX w. Jednak współczesny browar pierwszą warkę wypuścił w 2018 r. (wcześniej mnisi prowadzili mleczarnię). Do lata 2019 r. wyprodukowano
        ...
        2023-02-07, 23:16
      • Mar11111
        Początki z brewkitem...
        Mar11111
        Cześć. To mój pierwszy temat, chciałem Was zapytać o pewną sprawę.
        ​​​​​​Nastawiłem dwa tyg temu moją drugą "partię" piwa z brewkitu. Pierwszy to był Coopers Lager + drożdże z zestawu + 1kg glukozy. Po ok 10 dniach ilość cukru wskazywało na 1BLG. Zabutelkowałem,...
        2024-04-20, 14:46
      • JohnnyBravo65
        Piwo z brewkitu – drożdże/cukry/proces
        JohnnyBravo65
        Na początku chciałbym się przywitać z Waszym gronem użytkowników, więc hej! Jest to mój pierwszy post na forum i jednocześnie pierwszy krok do „piwowarstwa” o ile mogę tak nazwać to co zamierzam zrobić. Pewnie nietrudno się domyślić o co chodzi w moim poście, bo to można wywnioskować...
        2016-11-11, 13:32
      • Loading...
      • Koniec listy.
      Przetwarzanie...