Dekantacja po chmieleniu

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Grubson
    Kapral Kuflowy Chlupacz
    • 2011.05
    • 30

    #31
    Ja tylko dodam, że drożdżaki, które tpr użył i tak bezczelnie oblepił osadami białkowymi, to już ich trzecie pokolenie. Pierwsze dwa sam oblepiałem (przy czym drugie pokolenie przy okazji mchem irlandzkim, o czy, tpr mówi w innym wątku)

    Kierowały mną te same obawy o zakażenie (młody jestem, uczę się i po prostu boję grzebać przy fermentatorze ), ale następne piwko postaram się już zdekantować
    w burzliwej - Dubbel
    w cichej - Dunkel Weizen
    w butelkach -Saison, Koelsch, Witbier, Dry Stout,
    w planach - Belgijskie Pale Ale, Lambic

    Comment

    Przetwarzanie...
    X