Przegazowanie dunkelweizena

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Seta
    D(r)u(c)h nieuchwytny
    • 2002.10
    • 6964

    #16
    Po co Ci ta informacja? I tak w momencie otwarcia całe piwo znajdzie się na suficie...

    Comment

    • aMarcin
      Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
      • 2005.08
      • 152

      #17
      Z ciekawości pytam. To w takim razie do jakiej objętości CO2 max da się nagazować, tak, żeby piwo miało szansę znaleźć się w szklance ?

      Comment

      • Seta
        D(r)u(c)h nieuchwytny
        • 2002.10
        • 6964

        #18
        Myślę że normatywna wytrzymałość butelek nowych jest kilkakrotnie większa niż używanych, porysowanych. Jeżeli piwo jest prawidłowo dofermentowane na pewno da radę przy refermentacji glukozą w ilości 10-11g/l.
        Ostatnia zmiana dokonana przez Seta; 2010-08-27, 15:13.

        Comment

        Przetwarzanie...
        X