Mniej-więcej można wyliczyć korektę odczytu cukromierza, jeżeli zna się temperaturę. Różne BeerSmithy, ProMashe itp zwykle mają takie kalkulatorki, można też znaleźć tabele w necie.
Co wybrac na pierwszy raz?
Collapse
X
-
-
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika mareks Wyświetlenie odpowiedziZnalezione na piwo.org
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika markus73 Wyświetlenie odpowiedzi.
Brzeczka w 26 st. wynosila okolo 15 BLG a i tak 4 litry zostaly bo niedalo sie zmiescic i prawdopodobnie po wygotowaniu musze wylac troche jeszcze i dolac przegotowanej wody zeby rozcienczyc do 10-11 BLG:
Czy slusznie postapie?
Gabe tak myslalem chcialem sie upewnic dzieki.
Pozdrawiam
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Robert13 Wyświetlenie odpowiedzi4 litry było zagotować w w osobnym nmniejszym garnku.
Nareszcie koniec
Fermentator w piwnicy
Pozdrawiam
Comment
-
Comment