Witajcie!
Właśnie zlałem Alt'a na cichą fermentację i zaniepokoił mnie brejowaty, mętny wygląd młodego piwka. Do tego jeszcze zassało się trochę drożdży z dna
Czy to na cichej się dobrze sklaruje? Planuję potrzymać 2 tygodnie.
Czy brejowaty wygląd to może być wina drożdży? Zadałem S-33 wcześniej pobudzone w roztworze suchego ekstraktu WES'a. Fermentacja trwała tydzień w temperaturze 18-20st. Czy może coś znów schrzaniłem?
Dzięki z góry, pozdrawiam.
Właśnie zlałem Alt'a na cichą fermentację i zaniepokoił mnie brejowaty, mętny wygląd młodego piwka. Do tego jeszcze zassało się trochę drożdży z dna
Czy to na cichej się dobrze sklaruje? Planuję potrzymać 2 tygodnie.
Czy brejowaty wygląd to może być wina drożdży? Zadałem S-33 wcześniej pobudzone w roztworze suchego ekstraktu WES'a. Fermentacja trwała tydzień w temperaturze 18-20st. Czy może coś znów schrzaniłem?
Dzięki z góry, pozdrawiam.
Comment