Witam.
Jestem początkujący i proszę o pomoc.
Kupiłem z allegro Mexican Cerveza dodatkowo cukier BA Brew-kit PLUS, wode użyłem z firmy Eden.
Wszystko przygotowałem według instrukcji, czyli:
Cukier rozpuściłem w wrzątku następnie dodałem "karmel"(Mexican Cerveza). wszystko wlałem do fermentatora z woda. Czekałem aż temperatura zeszła do 24 stopni C.
Następnie dodałem drożdże mieszając i zamknąłem pokrywę.
Całą sobote wydobywał się gaz z rurki. Niestety w niedziele przestał sie ulatniać.
Co mam teraz zrobić??? czekać? czy otworzyć fermentator?
Proszę o pomoc.
Pozdrawiam.
Jestem początkujący i proszę o pomoc.
Kupiłem z allegro Mexican Cerveza dodatkowo cukier BA Brew-kit PLUS, wode użyłem z firmy Eden.
Wszystko przygotowałem według instrukcji, czyli:
Cukier rozpuściłem w wrzątku następnie dodałem "karmel"(Mexican Cerveza). wszystko wlałem do fermentatora z woda. Czekałem aż temperatura zeszła do 24 stopni C.
Następnie dodałem drożdże mieszając i zamknąłem pokrywę.
Całą sobote wydobywał się gaz z rurki. Niestety w niedziele przestał sie ulatniać.
Co mam teraz zrobić??? czekać? czy otworzyć fermentator?
Proszę o pomoc.
Pozdrawiam.
Comment