ja mam nadzieje ze przy moim pierwszym warzeniu piwa domowego nie bede miec zadnych przygód
Sprzęt
Collapse
X
-
Zapomnij - każdy miał przygody z pierwszym piwemWszystkim zainteresowanych zapraszam do Gabinetu Medycyny Estetycznej w Warszawie. Ręczę za jakość usług. Info PW.
Comment
-
-
Ostatnie Pytanie przed dokonaniem kupna:
http://www.sklep.wes.com.pl/?d=produkt&id=158# czy to nie jest lepszy zestaw???? Bo dziś zamówie już zestaw i sie zastanawiam czy ZacierMistrzPro + pojemnik 33l + Szczotka do mycia butelek
czy ten zestaw z Wes.com ( http://www.sklep.wes.com.pl/?d=produkt&id=158# ) Będę na prawdę wdzięczny jak mi doradzicie Aa i jeszcze jedno bo w ZacierMistrzuPRO mam Ześrutowane składniki do jakiegoś piwa. Czy w tym zestawie też jest chmiel czy musze dokupić chmiel ?? Bo chce zacząć od zacierki i nie wiem co mi potrzebne jeszcze a w Częstochowie graniczy to z cudem aby dostać takie rzeczy do piwa.
Comment
-
-
Zestaw z WESa jest do ekstraktów - nie ma filtratora i termometru.
W obu zestawach jest komplet surowców do wyrobu pierwszego piwa. Zacierane zazwyczaj jest lepsze.Wszystkim zainteresowanych zapraszam do Gabinetu Medycyny Estetycznej w Warszawie. Ręczę za jakość usług. Info PW.
Comment
-
-
Już Ci pisałem - śrutownik.
Możesz domówić jeszcze jakieś zestawy na kolejne warki. W przeciwnym razie nie potrzeba Ci na razie dodatkowego fermentatora.Wszystkim zainteresowanych zapraszam do Gabinetu Medycyny Estetycznej w Warszawie. Ręczę za jakość usług. Info PW.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Seta Wyświetlenie odpowiedziW obu zestawach jest komplet surowców do wyrobu pierwszego piwa.Bo kto piwa nie pije ten jest wywrotowcem, świadomie uszczuplającym dochody państwa, bezideowcem.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika YouPeter Wyświetlenie odpowiedziwymienione jest wszystko, łącznie z wszystkimi surowcami za wyjątkiem chmielu.
Gdzie? W WESie masz NACHMIELONY ekstrakt, a w CP jeden z zestawów, np. Irish Red Ale 12º BLG, a w nim:
* Słód pilzneński 1,7 kg
* Słód monachijski 2,20 kg
* Słód karmelowy jasny 0,15 kg
* Słód karmelowy ciemny 0,15 kg
* Chmiel Marynka, granulat, 20 g
* Chmiel Lubelski, granulat, 20 g
Przy ZacierMistrzu dodatkowo suche drożdże piwowarskie.Last edited by Seta; 2010-10-29, 13:58.Wszystkim zainteresowanych zapraszam do Gabinetu Medycyny Estetycznej w Warszawie. Ręczę za jakość usług. Info PW.
Comment
-
-
OK, ale w opisie zestawu ZacierMistrzPro jest opisany zestaw surowców bez wymieniania tych składników. Rozumiem, że można sobie to sprawdzić odnajdując go w spisie ale nie każdy na to wpadnie. Sam się zastanawiałem pewien czas temu czy w tym zestawie jest chmiel czy go nie ma, więc rozumiem wątpliwości Dziubson-a. Można by o tym wspomnieć, zwłaszcza, że drożdże są wymienione a chmiel nie, co może budzić przypuszczenia (jak widać błędne), że go tam nie ma.Last edited by YouPeter; 2010-10-29, 14:08.Bo kto piwa nie pije ten jest wywrotowcem, świadomie uszczuplającym dochody państwa, bezideowcem.
Comment
-
-
Ale słodu też nie ma wymienionego. Są wymienione tylko drożdże, bo one NIE SĄ składnikiem standardowego zestawu surowców (ale przy ZacierMistrzu dają je "gratis" ).Last edited by Seta; 2010-10-29, 14:34.Wszystkim zainteresowanych zapraszam do Gabinetu Medycyny Estetycznej w Warszawie. Ręczę za jakość usług. Info PW.
Comment
-
Comment