Witam serdecznie
Wee Heavy / Szkockie Ale 19º BLG z CP drożdże Wyeast 1098 British Ale.
Burzliwa 9 dni - 4, -4,5 BLG
i zostawiłem na cichej dzisiaj minęło 20 dni i ma 3,4 BLG - zastanawiam się czy nie przesadziłem trochę z cichą fermentacją??? - zabutelkuję w sobotę czyli po 22 dniach cichej fermentacji
Czy tak długa fermentacja cicha może mieć jakieś negatywne skutki dla piwa tego typu?
saluti Piwowarzy
Klausini
Wee Heavy / Szkockie Ale 19º BLG z CP drożdże Wyeast 1098 British Ale.
Burzliwa 9 dni - 4, -4,5 BLG
i zostawiłem na cichej dzisiaj minęło 20 dni i ma 3,4 BLG - zastanawiam się czy nie przesadziłem trochę z cichą fermentacją??? - zabutelkuję w sobotę czyli po 22 dniach cichej fermentacji
Czy tak długa fermentacja cicha może mieć jakieś negatywne skutki dla piwa tego typu?
saluti Piwowarzy
Klausini
Comment