Witam
Robiłem zeszłego roku 4 piwa z zestawów ze słodów, ale teraz zastanawiam się czy dobrze wykonywałem chmielenie.
Problem na przykładzie:
Cały proces chmielenia ma trwać 1 godzinę.
Na początku dajemy pierwszy chmiel.
W 40 minucie drugi chmiel, moje pytanie: Czy ten pierwszy chmiel mamy wyciągnąć w 40 minucie w momencie dodania drugiego czy pierwszy zostawiamy już do końca ???
Bo właśnie tak robiłem i chyba źle ...
Robiłem zeszłego roku 4 piwa z zestawów ze słodów, ale teraz zastanawiam się czy dobrze wykonywałem chmielenie.
Problem na przykładzie:
Cały proces chmielenia ma trwać 1 godzinę.
Na początku dajemy pierwszy chmiel.
W 40 minucie drugi chmiel, moje pytanie: Czy ten pierwszy chmiel mamy wyciągnąć w 40 minucie w momencie dodania drugiego czy pierwszy zostawiamy już do końca ???
Bo właśnie tak robiłem i chyba źle ...
Comment