Grzałka w pojemniku fermentacyjnym

Collapse
X
 
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Dziubson
    Kapral Kuflowy Chlupacz
    • 2010.10
    • 93

    #1

    Grzałka w pojemniku fermentacyjnym

    Mam pytanie Bo mama za bardzo nie chce zebym warzył piwo w domu ponieważ mówi ze rózne aromaty się bedą wydobywać itp i chce zebym robił w piwnicy, tutaj zaczyna sie problem ponieważ w piwnicy jest zimno. Czy jest możliwość ze do pojemnika fermentacyjnego włoże grzałko/chłodziarke, tak aby mogła ona utrzymywać stałą temperaturę w pojemniku?? Czy raczej nie kombinować jak koń pod górę I czy jeżeli będę robić fermentacje w domu to czy z wiadra mogą się wydobywać różne zapachy??:>
  • Seta
    D(r)u(c)h nieuchwytny
    • 2002.10
    • 6964

    #2
    Przy warzeniu tak - dużo paruje, przy fermentacji praktycznie nic nie czuć.
    Grzałka w plastikowym wiadrze to nie jest dobry pomysł...

    Comment

    • fidoangel
      Major Piwnych Rewolucji
      🥛🥛🥛
      • 2005.07
      • 3491

      #3
      Wiele osób marzy aby móc fermentować w zimnej piwnicy a ty kaprysisz!
      Optymalna temperatura dla piw dolnej fermentacji to 6-12 *C.
      "nie zostanę onanistką bo jestem anarchistką" :)

      Widziałem u Dori i Kopyra i też tak myślę: Browar to nie apteka :))

      Poszukujesz wiedzy na temat browarnictwa amatorskiego?
      Przeczytaj >>>>FAQ<<<<
      Sprawdź >>>Przewodnik<<<

      Comment

      • Dziubson
        Kapral Kuflowy Chlupacz
        • 2010.10
        • 93

        #4
        mam 2 zestawy gotowych surowców z górną fermentacją

        Comment

        • fidoangel
          Major Piwnych Rewolucji
          🥛🥛🥛
          • 2005.07
          • 3491

          #5
          Poszukaj kogoś z Częstochowy kto ma dolniaki i odstąpi trochę gęstwy. Bierz się za warzenie piw odpowiednich do warunków jakie posiadasz.
          "nie zostanę onanistką bo jestem anarchistką" :)

          Widziałem u Dori i Kopyra i też tak myślę: Browar to nie apteka :))

          Poszukujesz wiedzy na temat browarnictwa amatorskiego?
          Przeczytaj >>>>FAQ<<<<
          Sprawdź >>>Przewodnik<<<

          Comment

          • Seta
            D(r)u(c)h nieuchwytny
            • 2002.10
            • 6964

            #6
            E tam... Na początek lepsze górniaki. Trudniej zepsuć.

            Comment

            Related Topics

            Collapse

            • ZeusBiz
              Maksymalny czas fermentacji w pojemniku fermentacyjnym
              ZeusBiz
              Witam
              Pierwsza warka z brewkitu juz za mną, pils juz lezakuje 5 miesiecy , niedlugo zaczynam spijac
              Zrobilem rowniez druga i trzecia (real ale i canadian blonde), ale musialem wyjechac pilnie na pare miesiecy i wyszlo na to, ze ale lezakuje juz ponad 4 miesiace, a blonde okolo...
              2016-09-02, 10:50
            • Orerendri
              Jak zacząć z brewkitami?
              Orerendri
              Znajomy z pracy podarował mi ostatnio butelkę samowyrobnego piwa z brewkitu. Pierwszy raz miałem z takowym do czynienia, bo wstyd się przyznać - do tej pory piłem mniej lub bardziej markowe koncerniaki. Nawet nigdy nie próbowałem piw rzemieślniczych, bo u nas trudno dostać coś, co nie pochodzi...
              2020-04-16, 08:02
            • bastion
              Bułgaria, Triavna, Pencho Raikov 5, Biraria Triavna Luc's.
              bastion
              Triavna nie leży na szczególnie uczęszczanych szlakach turystycznych, przynajmniej dla gości z zagranicy którzy najczęściej zaglądają do pobliskiego Velikego Tyrnova. Ale wśród Bułgarów, jak zauważyłem małe miasteczko położone w dolinie górskiej, ma niezłe wzięcie.
              Centrum...
              2025-02-02, 20:53
            • ART
              Stankowice, Stankowice 62, Dom Piwny
              ART
              Od sierpnia/września 2023 r. kilka km zdala od Zamku Czocha, na krańcu wsi Stankowice, sympatyczne małżeńtwo uruchomiło mały browarek z wyszynkiem.

              Dość odważne posunięcie, zważywszy że trzeba wykazać się nie lada determinacją żeby tu trafić

              Nas gugielmapki...
              2024-10-28, 22:31
            • Prusak
              Wielka Brytania, Gloucester, Quays Outlet Unit R1 St Anne Walk, Brewhouse&KItchen
              Prusak
              W tytule wątku dałem oficjalny adres, ale lokalu należałoby szukać raczej pod Llanthony Road przy nabrzeżu kanału portowego.
              Duży kombinat z widocznym sprzętem, kuchnią (dań nie próbowałem) i pokaźną ofertą piw, od której moze zakręcić się w głowie, więc już bez nazw wyszczególniam,...
              2024-08-29, 18:47
            • Loading...
            • Koniec listy.
            Przetwarzanie...