Grzałka w pojemniku fermentacyjnym

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Dziubson
    Kapral Kuflowy Chlupacz
    • 2010.10
    • 93

    Grzałka w pojemniku fermentacyjnym

    Mam pytanie Bo mama za bardzo nie chce zebym warzył piwo w domu ponieważ mówi ze rózne aromaty się bedą wydobywać itp i chce zebym robił w piwnicy, tutaj zaczyna sie problem ponieważ w piwnicy jest zimno. Czy jest możliwość ze do pojemnika fermentacyjnego włoże grzałko/chłodziarke, tak aby mogła ona utrzymywać stałą temperaturę w pojemniku?? Czy raczej nie kombinować jak koń pod górę I czy jeżeli będę robić fermentacje w domu to czy z wiadra mogą się wydobywać różne zapachy??:>
  • Seta
    Pułkownik Chmielowy Ekspert
    • 2002.10
    • 6964

    #2
    Przy warzeniu tak - dużo paruje, przy fermentacji praktycznie nic nie czuć.
    Grzałka w plastikowym wiadrze to nie jest dobry pomysł...
    Wszystkim zainteresowanych zapraszam do Gabinetu Medycyny Estetycznej w Warszawie. Ręczę za jakość usług. Info PW.

    Comment

    • fidoangel
      Major Piwnych Rewolucji
      🥛🥛🥛
      • 2005.07
      • 3489

      #3
      Wiele osób marzy aby móc fermentować w zimnej piwnicy a ty kaprysisz!
      Optymalna temperatura dla piw dolnej fermentacji to 6-12 *C.
      "nie zostanę onanistką bo jestem anarchistką" :)

      Widziałem u Dori i Kopyra i też tak myślę: Browar to nie apteka :))

      Poszukujesz wiedzy na temat browarnictwa amatorskiego?
      Przeczytaj >>>>FAQ<<<<
      Sprawdź >>>Przewodnik<<<

      Comment

      • Dziubson
        Kapral Kuflowy Chlupacz
        • 2010.10
        • 93

        #4
        mam 2 zestawy gotowych surowców z górną fermentacją

        Comment

        • fidoangel
          Major Piwnych Rewolucji
          🥛🥛🥛
          • 2005.07
          • 3489

          #5
          Poszukaj kogoś z Częstochowy kto ma dolniaki i odstąpi trochę gęstwy. Bierz się za warzenie piw odpowiednich do warunków jakie posiadasz.
          "nie zostanę onanistką bo jestem anarchistką" :)

          Widziałem u Dori i Kopyra i też tak myślę: Browar to nie apteka :))

          Poszukujesz wiedzy na temat browarnictwa amatorskiego?
          Przeczytaj >>>>FAQ<<<<
          Sprawdź >>>Przewodnik<<<

          Comment

          • Seta
            Pułkownik Chmielowy Ekspert
            • 2002.10
            • 6964

            #6
            E tam... Na początek lepsze górniaki. Trudniej zepsuć.
            Wszystkim zainteresowanych zapraszam do Gabinetu Medycyny Estetycznej w Warszawie. Ręczę za jakość usług. Info PW.

            Comment

            Przetwarzanie...
            X