Mam pytanie Bo mama za bardzo nie chce zebym warzył piwo w domu ponieważ mówi ze rózne aromaty się bedą wydobywać itp i chce zebym robił w piwnicy, tutaj zaczyna sie problem ponieważ w piwnicy jest zimno. Czy jest możliwość ze do pojemnika fermentacyjnego włoże grzałko/chłodziarke, tak aby mogła ona utrzymywać stałą temperaturę w pojemniku?? Czy raczej nie kombinować jak koń pod górę I czy jeżeli będę robić fermentacje w domu to czy z wiadra mogą się wydobywać różne zapachy??:>
Grzałka w pojemniku fermentacyjnym
Collapse
X
-
Przy warzeniu tak - dużo paruje, przy fermentacji praktycznie nic nie czuć.
Grzałka w plastikowym wiadrze to nie jest dobry pomysł...Wszystkim zainteresowanych zapraszam do Gabinetu Medycyny Estetycznej w Warszawie. Ręczę za jakość usług. Info PW.
-
-
Wiele osób marzy aby móc fermentować w zimnej piwnicy a ty kaprysisz!
Optymalna temperatura dla piw dolnej fermentacji to 6-12 *C."nie zostanę onanistką bo jestem anarchistką" :)
Widziałem u Dori i Kopyra i też tak myślę: Browar to nie apteka :))
Poszukujesz wiedzy na temat browarnictwa amatorskiego?
Przeczytaj >>>>FAQ<<<<
Sprawdź >>>Przewodnik<<<
Comment
-
-
Poszukaj kogoś z Częstochowy kto ma dolniaki i odstąpi trochę gęstwy. Bierz się za warzenie piw odpowiednich do warunków jakie posiadasz."nie zostanę onanistką bo jestem anarchistką" :)
Widziałem u Dori i Kopyra i też tak myślę: Browar to nie apteka :))
Poszukujesz wiedzy na temat browarnictwa amatorskiego?
Przeczytaj >>>>FAQ<<<<
Sprawdź >>>Przewodnik<<<
Comment
-
-
E tam... Na początek lepsze górniaki. Trudniej zepsuć.Wszystkim zainteresowanych zapraszam do Gabinetu Medycyny Estetycznej w Warszawie. Ręczę za jakość usług. Info PW.
Comment
-
Comment