Moja pierwsza Warka

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • endrio
    Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
    • 2004.10
    • 222

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Shooter_PL Wyświetlenie odpowiedzi
    ...skrót myślowy.
    Po pierwsze - nie szkodzić

Comment

• Dziubson
      Kapral Kuflowy Chlupacz
      • 2010.10
      • 93

Mam pytanie co do butelek: Jaka jest róznica między butelkami zwrotnymi a bezzwornymi ?? czy butelki bezzwrotne też sie nadają do leżakowania i przechowywania piwa? Czy taki ebezzwrotne butelki mogą być używane kilka razy? czy to są zrobione takie jednorazówki ?? Bo jesteś ciekawe tego czy można je kapslować ponownie. Mam dostęp do takich utelek po Okocimie co sa te bezzwrotne np z przennych.

Comment

• wilko
        • 2008.07
        • 226

Bezzwrotne są z cieńszego szkła, co za tym idzie są mniej wytrzymałe. Nadawać się nadają, ewentualnie trochę szybciej mogą się stawać granatami jeśli ci się piwo przegazuje.

Comment

• Seta
          D(r)u(c)h nieuchwytny
          • 2002.10
          • 6964

Przenne? Śjakieś nowe piwo?
          Butelki po Okocimie są raczej grubościenne i nadają się idealnie o ile nie przeszkadza Ci ten "grawer".

Comment

• Dziubson
            Kapral Kuflowy Chlupacz
            • 2010.10
            • 93

Ups, ale gafa, przepraszam za ten błąd Grawerowanie czyli te wystające napisy?:> To najmniejszy problem bo te piwka beda dla mnie a nie na sprzedaż

Comment

• mareks
              Major Piwnych Rewolucji
              • 2002.05
              • 1939

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Dziubson Wyświetlenie odpowiedzi
              To najmniejszy problem bo te piwka beda dla mnie a nie na sprzedaż
              Odważny jesteś!

Comment

• Dziubson
                Kapral Kuflowy Chlupacz
                • 2010.10
                • 93

hmm ze bede pić takie coś:> czy ze biore te butelki

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika mareks Wyświetlenie odpowiedzi
                Odważny jesteś!

Comment

• mareks
                  Major Piwnych Rewolucji
                  • 2002.05
                  • 1939

hmm ze bede pić takie coś:> czy ze biore te butelki
                  Że wspominasz o (nie)sprzedaży.

Comment

• Dziubson
                    Kapral Kuflowy Chlupacz
                    • 2010.10
                    • 93

to czyli brać te butelki? Moja dziewczyna pracuje w barze i mówi ze bardzo dużo tych butelek z Okocim się wyrzuca ponieważ są bezzwrotne. A jak mówicie ze butelki z okocim się nadają i ze są grubościenne to moze je warto wziąć? i czy komuś z Was też załątwić parę takich buteleczek?:>

Comment

• mareks
                      Major Piwnych Rewolucji
                      • 2002.05
                      • 1939

Jak nie masz innych to bierz.
                      W przyszłości wymienisz sobie na w miarę normalne. Piszę " w miarę" bo sam mam grawerowane brązowe butelki Grolscha z zamknięciem patentowym. Niektóre browary niemieckie, czeskie i słowackie też maja grawerowane butelki z krachlą a tego typu butelki są fajniejsze od kapslowanych. )

Comment

• Dziubson
                        Kapral Kuflowy Chlupacz
                        • 2010.10
                        • 93

też sie zastanawiałem nad tym zeby po prostu odkupić od slepu za te 40gr za sztukęi je umyć , ale po co mam płaci jak moge mieć darmowe takie same. I dalteo mnie naszło pytanie czy jest sens upować czy wystarczą te bezzwrotne z Okocim. A jeżeli mają byc to podatniejsze na wybuchy to nie ma sensu brać Więc co mi radzicie? kupić butelki po 40 gr czy wystarczą te z Okocim.,

Comment

• mareks
                          Major Piwnych Rewolucji
                          • 2002.05
                          • 1939

Spróbuj też w punktach skupu surowców wtórnych mogą mieć tanie butelki i skrzynki lub w większych sklepach moga jeszcze mieć na magazynie stare butelki euro i chętnie się ich pozbędą.

Comment

• Seta
                            D(r)u(c)h nieuchwytny
                            • 2002.10
                            • 6964

@Dziubson myślę, że za parę miesięcy będziesz największym na świecie ekspertem w temacie zastosowania butelek z Okocimia w piwowarstwie domowym - wtedy wszyscy się dowiemy, czy są dobre. Na razie nikt Ci więcej nic nie powie.
                            Ja kilka razy kapslowałem w takie butelki i nie miałem problemów, ale gwarancji Ci nie dam.

Comment

• Dziubson
                              Kapral Kuflowy Chlupacz
                              • 2010.10
                              • 93

Wczoraj byłem na skupie złomu i kupiłem 3 skrzynki + puste butelki. zapłąciłęm 3 zł za skrzynke + 0,25zł za każdą butelke, więc jednym zdaniem Za 3 skrzynki z butelkami zapłąciłem 24zł i podjade sobie jeszcze jutro i kupie 2. zebym miał zabezpieczenie na 2 warki. Bo juz się kończa te skrzyni bo juz nie beda prowadzic sprzedaży skrzynek

Comment

• Mumin_
                                • 2007.10
                                • 109

Wczoraj byłem na skupie złomu i kupiłem 3 skrzynki + puste butelki. zapłąciłęm 3 zł za skrzynke + 0,25zł za każdą butelke, więc jednym zdaniem Za 3 skrzynki z butelkami zapłąciłem 24zł
                                Drogo. W hurtowni napojów w Rudzie Śląskiej sprzedają (-wali?) pełne skrzynki z butelkami EURO (po śląskim i superpiwoszu z Hindenburga więc miały swoje lata) po 2,50zł (skrzynka+butelki). Czasem na allegro wystawiają.

Comment

Przetwarzanie...
                                X