Zacząłem zabawę z domowym warzeniem od Brewkita (Pszenica).
Po drodze były jak to za pierwszym razem wątpliwości i pytania ale sobie radziłem dzięki temu forum. Ale dziś wynikł mi problem i muszę się zwrócić na forum.
Zrobiłem wszystko (chyba) jak w instrukcji z tym że Brewkita podzieliłem na 50%, bo warki moje będą miały po 10-12 litrów. Przez zadaniem drożdży w temperaturze 22 st, cukromierz wskazywał 11 Blg. Zadałem drożdże 8 dni temu i sobie fermentowało pod przykryciem z małą szparką. Piana która i tak była mizerna opadła wczoraj wiec dziś zmierzyłem Blg i wynosi 0,5 ! Młode piwo pachnie ładnie z mocną nutą alkoholową.
Czy mam coś z cukromierzem czy... ? W wodzie o temp 20st wskazuje 0.
Po drodze były jak to za pierwszym razem wątpliwości i pytania ale sobie radziłem dzięki temu forum. Ale dziś wynikł mi problem i muszę się zwrócić na forum.
Zrobiłem wszystko (chyba) jak w instrukcji z tym że Brewkita podzieliłem na 50%, bo warki moje będą miały po 10-12 litrów. Przez zadaniem drożdży w temperaturze 22 st, cukromierz wskazywał 11 Blg. Zadałem drożdże 8 dni temu i sobie fermentowało pod przykryciem z małą szparką. Piana która i tak była mizerna opadła wczoraj wiec dziś zmierzyłem Blg i wynosi 0,5 ! Młode piwo pachnie ładnie z mocną nutą alkoholową.
Czy mam coś z cukromierzem czy... ? W wodzie o temp 20st wskazuje 0.
Comment