Brewkit + ekstrakt słodowy. Ile ekstraktu słodowego?

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • wesolcmg
    Kapral Kuflowy Chlupacz
    • 2010.10
    • 78

a no mam

Comment

• rafal69
      Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
      • 2005.08
      • 115

No to mierz blg.

Pierwsze warki też robiłem w cyklu ok. 7 dni burzliwa potem ok. 7 cicha i rozlew.
      znany gamoń wiosłowy

Comment

Related Topics

Collapse

• jujooo
        Przeterminowane składniki do piwa BREWKIT
        jujooo
        Witam serdecznie.

Mam pytanie. Chciałbym zrobić piwo z brewkitu używając do tego ekstraktu słodowego. Wszystko mam przygotowane, ale problem w tym, że obie puszki (brewkit oraz ekstrakt) są przeterminowane około dwa lata.

Mam pytanie, czy warto ryzykować z użyciem...
        2023-08-23, 15:14
      • wirdar1
        Brewkit Czech Pils
        wirdar1
        Witam
        To mój pierwszy brewkit na 1kg polepszaczu piwa i drożdżach saflager W34/70 zrobiłem 1 marca temperatura w piwnicy 14/15 stopni.21litrów a BLG 14.5
        Prawie przestało bulgotać około 10 marca zmierzyłem BLG i było 5.
        13 marca znowu mierzyłem i dalej to samo więc przelałem...
        2023-03-21, 15:51
      • Axl2
        Słodkie piwo z ekstraktu
        Axl2
        Witam wszystkich,

Trochę głupio się przyznać ale od kilku lat robię piwo z brewkitu i w końcu pomyślałem żeby spróbować z ekstraktem + chmiel. Chciałbym zrobić słodkie piwo w stylu Raciborskiego, Łomży czy też Krajan Irlandzkie ciemne. Czy jesteście w stanie pomóc w doborze...
        2023-11-12, 21:50
      • rozpuszczalny
        Pierwsze piwo - od 3 dni to samo (wysokie?) blg
        rozpuszczalny
        Witam.
        Przed przystąpieniem do uwarzenia swojego pierwszego piwa dużo się naczytałem, mam nadzieje, że w dobrych źródłach Na początek zabrałem się za coś prostego, czyli za brewkit'a Bitter "Traditional Series Northern Star Bitter". Na opakowaniu pisało, aby dodać kilogram...
        2017-09-25, 20:46
      • Grbuy
        Piwo z ekstraktów słodowych. Podstawy
        Grbuy
        Witam! Trochę zacząłem od nie tej strony i nie ogarniam kilku spraw na które nie potrafię znaleźć odpowiedzi poprzez wyszukiwarkę. Mam za sobą można tak powiedzieć drugie piwo w tym roku jak i w swoim życiu. Pierwsze to było po prostu nastawienie Brewkitu (Stout) na fermentację w okolicach...
        2023-11-30, 20:57
      • Loading...
      • Koniec listy.
      Przetwarzanie...