Witam serdecznie Kolegów po fachu. Jest to mój pierwszy post na forum i proszę o wyrozumiałość.Zanim napisałem tego posta bardzo dużo czytałem zamieszczonych tu wątków. Właśnie czekam na zakupiony zestaw. Kupiłem taki http://www.sklep.wes.com.pl/?d=produkt&id=157 . Nurtuje mnie tylko jedno, pomimo , że próbowałem znaleźć odpowiedź to konkretnej nie znalazłem. Otóż z zestawem przyjdzie
- nachmielony ekstrakt słodowy "Piwo Domowe Jasne" - puszka 1,7 kg,
- ekstrakt słodowy jasny - puszka 1,2 kg,
Na stronie WES-a napisane jest, że puszka starcza na 12 l piwa.
A teraz moje kombinacje...... rozumiem , że na 12 l piwa starcza nachmielony ekstrakt słodowy "Piwo Domowe Jasne" - puszka 1,7 kg. Po dodaniu ekstraktu słodowego jasnego - puszka 1,2 kg ilość piwa się zwiększa (o ile ?). Tu moje kolejne wątpliwości. Na ile litrów jest nachmielony ekstrakt? , bo jeżeli na 12 l to po co druga pucha? To moja wątpliwość na początek.pozdrawiam serdecznie. Krzysztof
- nachmielony ekstrakt słodowy "Piwo Domowe Jasne" - puszka 1,7 kg,
- ekstrakt słodowy jasny - puszka 1,2 kg,
Na stronie WES-a napisane jest, że puszka starcza na 12 l piwa.
A teraz moje kombinacje...... rozumiem , że na 12 l piwa starcza nachmielony ekstrakt słodowy "Piwo Domowe Jasne" - puszka 1,7 kg. Po dodaniu ekstraktu słodowego jasnego - puszka 1,2 kg ilość piwa się zwiększa (o ile ?). Tu moje kolejne wątpliwości. Na ile litrów jest nachmielony ekstrakt? , bo jeżeli na 12 l to po co druga pucha? To moja wątpliwość na początek.pozdrawiam serdecznie. Krzysztof
Comment