Dolna fermentacja

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Pendragon
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛
    • 2006.03
    • 13961

To ja dam +1, a co!

moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot

Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie

Comment

• anteks
      Generał Wszelkich Fermentacji
      🥛🥛🥛🥛
      • 2003.08
      • 10796

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika TataPoli
      No to niemal idealnie ,bo wczoraj wstawiłem moje Marcowe na balkon teraz spojrzałem na termometr i jest 4st. byle by mrozy nie przyszły. Dzięki za szybką odpowiedz.
      Masz stałą temp na balkonie?
      Mniej książków więcej piwa

Comment

• wogosz
        Major Piwnych Rewolucji
        • 2005.12
        • 1007

Brawo dla Pendragona. Najlepsza temp. leżakowania lagerów to 0-2 st. Trochę wyższa (do 5st.) to też nie tragedia. Najważniejsze to utrzymać stałą temp. bez wahań.

Comment

• TataPoli
          Kapral Kuflowy Chlupacz
          • 2011.06
          • 43

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika anteks
          Masz stałą temp na balkonie?
          Puki co utrzymuje się cały czas 4st jak się będzie zmieniać to coś będę kombinował

Comment

Related Topics

Collapse

• dadek
            Niemcy, Erlangen-Kosbach, Am Deckersweiher 24, Hofbräu Oberle
            dadek
            Adres browaru niby w Erlangen ale jest to wieś włączona w obszar miasta odległa o ponad 7 km od głównego dworca kolejowego. Spod niego należy najpierw jechać autobusem 286 do przystanku Büchenbach-Lindenstraße i przesiąść się na linię 298 (w godzinach 10-16) lub 287 (poza 10-16). Te autobusy...
            2025-02-09, 23:58
          • pebejot
            Ulm, Neue Strasse 87-89, Hausbrauerei Ulm
            pebejot
            Browar restauracyjny w mieście urodzin Alberta Einsteina, znajdujący się w samym centrum na starym mieście przy ratuszu.
            Odległość od dworca (800 metrów) można przejść pieszo, lub podjechać tramwajem.
            Olbrzymi, jednoprzestrzenny lokal ma wiele zakamarków. Dużych rozmiarów...
            2023-09-12, 05:43
          • dadek
            Stary Sącz, Jana Pawła II 58, Browar Personall Kraft
            dadek
            Browar z restauracją o dość dziwnej nazwie otworzył swe podwoje w listopadzie 2021. Nasza ekipa dotarła tu 12.02.2022 korzystając z ostatniego weekendu gdy można było wykorzystać Bilet Weekendowy PKP IC (beton zarządzający ta firmą zlikwidował go argumentując "bo ludzie jeździli...
            2022-04-08, 01:05
          • pebejot
            Szwajcaria, Fribourg, Imp. de la Sous-Station 3, Freiburger Biermanufaktur
            pebejot
            W Szwajcarskim mieście Fribourg, znanym między innymi z jedynej na świecie kolei linowo-terenowej napędzanej przy pomocy miejskich ścieków, działa minibrowar, który otwiera się dla gości tylko trzy dni w tygodniu.
            Freiburger Biermanufaktur zlokalizowany jest na peryferiach miasta, ale...
            2021-11-05, 11:52
          • Petitpierre
            2024.07.05-07, Rzeszów, VIII Rzeszowski Festiwal Piwa
            Petitpierre
            Warto zacząć może nie od tego, że browary zgłaszające akces spływały bardzo powoli (dzień przed Festiwalem wyglądało, że będzie z osiem), ale od fatalnej logistyki-rok temu były siedziska stoliki itd, a teraz tylko takie stoliki wyższe i też nie za dużo i niestety jak na raucie-na stojąco....
            2024-07-07, 17:28
          • Loading...
          • Koniec listy.
          Przetwarzanie...