Problemy Jurcia

Collapse
X
 
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • jurcio6
    Kapral Kuflowy Chlupacz
    • 2010.12
    • 48

    #31
    Nie będę zacierał - będę na razie warzył z ekstraktów niechmielonych.
    Ostatnia zmiana dokonana przez jurcio6; 2010-12-11, 09:38.
    Piwo jest dobre, piwo pić trzeba, kto pije piwo ten pójdzie do nieba! :)

    Comment

    • Marusia
      Marszałek Browarów Rzemieślniczych
      🍼🍼
      • 2001.02
      • 20221

      #32
      Drożdże dolnej fermentacji. Piwo może mieć lekkie akcenty górnofermentacyjne ze względu na dość wysoką temperaturę dla nich, ale na pewno zrobią piwo. Drożdże górnej fermentacji w tych warunkach mogą nie chcieć jeść.
      www.warsztatpiwowarski.pl
      www.festiwaldobregopiwa.pl

      www.wrowar.com.pl



      Comment

      • jurcio6
        Kapral Kuflowy Chlupacz
        • 2010.12
        • 48

        #33
        Hmm a przy drożdżach dolnej fermentacji chyba warto by było po burzliwej przeprowadzić cichą?

        Jeśli tak, to czy do cichej fermentacji dodaje się jakiegokolwiek cukru? Czy dopiero przy butelkowaniu?
        Piwo jest dobre, piwo pić trzeba, kto pije piwo ten pójdzie do nieba! :)

        Comment

        • gubik
          D(r)u(c)h nieuchwytny
          • 2010.06
          • 111

          #34
          Środek do refermentacji (np. cukier) tylko do butelkowania. Jeśli nie prowadzisz fermentacji cichej to możesz od razu butelkować z cukrem

          Comment

          Related Topics

          Collapse

          • vitia1
            Balony na wino 20l i 5l
            vitia1
            Robiłem wino, ale jakoś ostatnio nie mam czasu na to.
            Może ktoś z browarników robi też wino lub nalewki (te mniejsze balony idealnie do tego się nadają) i mu się przyda.

            Mam 7szt. balonów plastikowych (butle po wodzie mineralnej). Mnie sprawowały się wyśmienicie i...
            2018-11-06, 10:54
          • Magyars
            Hefeweizen - problemy z fermentacją burzliwą
            Magyars
            Witam, opiszę krótko cały proces zacierania i fermentacji, a później napiszę w czym tkwi problem. (Jest to moje 1. warka)

            50% słód pszeniczny
            50% słód pilzeński
            Drożdże Fermentis Safbrew WB-06
            Chmiel na goryczkę Hallertau Tradition

            BLG początkowe...
            2019-12-17, 08:06
          • Charlie44
            Problemy z gęstością początkową.
            Charlie44
            Cześć wszystkim,

            Uwarzyłem ostatnio Ale'a z chmielami Marynka, Citra oraz Styrian Cardinal.
            Taka międzynarodowa wariacja, no i z tego co próbowałem przy rozlewie to zapowiada się nieźle ale coś mi poszło nie tak w procesie produkcji brzeczki... albo po prostu dałem ciała....
            2019-01-14, 12:59
          • bastion
            Bułgaria, Triavna, Pencho Raikov 5, Biraria Triavna Luc's.
            bastion
            Triavna nie leży na szczególnie uczęszczanych szlakach turystycznych, przynajmniej dla gości z zagranicy którzy najczęściej zaglądają do pobliskiego Velikego Tyrnova. Ale wśród Bułgarów, jak zauważyłem małe miasteczko położone w dolinie górskiej, ma niezłe wzięcie.
            Centrum...
            2025-02-02, 20:53
          • dadek
            Niemcy, Nürnberg (Norymberga), Hallplatz 2, Mautkeller
            dadek
            Czy to nie dziwne, że nikt tego miejsca jeszcze nie opisał? Wyszukiwarka nic nie pokazała pomimo wpisywania różnych opcji. A to przecież starówka, zaledwie 300 m od głównego dworca DB, więc raczej odwiedzających nie brakuje, zapewne z Polski również. A jak wyczytałem na stronie...
            2025-01-29, 03:15
          • Loading...
          • Koniec listy.
          Przetwarzanie...