Nie będę zacierał - będę na razie warzył z ekstraktów niechmielonych.
Problemy Jurcia
Collapse
X
-
Drożdże dolnej fermentacji. Piwo może mieć lekkie akcenty górnofermentacyjne ze względu na dość wysoką temperaturę dla nich, ale na pewno zrobią piwo. Drożdże górnej fermentacji w tych warunkach mogą nie chcieć jeść.Comment
-
Hmm a przy drożdżach dolnej fermentacji chyba warto by było po burzliwej przeprowadzić cichą?
Jeśli tak, to czy do cichej fermentacji dodaje się jakiegokolwiek cukru? Czy dopiero przy butelkowaniu?Piwo jest dobre, piwo pić trzeba, kto pije piwo ten pójdzie do nieba! :)Comment
Related Topics
Collapse
-
Robiłem wino, ale jakoś ostatnio nie mam czasu na to.
Może ktoś z browarników robi też wino lub nalewki (te mniejsze balony idealnie do tego się nadają) i mu się przyda.
Mam 7szt. balonów plastikowych (butle po wodzie mineralnej). Mnie sprawowały się wyśmienicie i...-
Channel: Giełda: kupię - sprzedam - zamienię
2018-11-06, 10:54 -
-
Witam, opiszę krótko cały proces zacierania i fermentacji, a później napiszę w czym tkwi problem. (Jest to moje 1. warka)
50% słód pszeniczny
50% słód pilzeński
Drożdże Fermentis Safbrew WB-06
Chmiel na goryczkę Hallertau Tradition
BLG początkowe...-
Channel: Kołyska piwowarska
-
-
Cześć wszystkim,
Uwarzyłem ostatnio Ale'a z chmielami Marynka, Citra oraz Styrian Cardinal.
Taka międzynarodowa wariacja, no i z tego co próbowałem przy rozlewie to zapowiada się nieźle ale coś mi poszło nie tak w procesie produkcji brzeczki... albo po prostu dałem ciała....-
Channel: Kołyska piwowarska
-
-
Triavna nie leży na szczególnie uczęszczanych szlakach turystycznych, przynajmniej dla gości z zagranicy którzy najczęściej zaglądają do pobliskiego Velikego Tyrnova. Ale wśród Bułgarów, jak zauważyłem małe miasteczko położone w dolinie górskiej, ma niezłe wzięcie.
Centrum...3 Photos-
Channel: Bułgaria
-
-
Czy to nie dziwne, że nikt tego miejsca jeszcze nie opisał
? Wyszukiwarka nic nie pokazała pomimo wpisywania różnych opcji
. A to przecież starówka, zaledwie 300 m od głównego dworca DB, więc raczej odwiedzających nie brakuje, zapewne z Polski również. A jak wyczytałem na stronie...
-
Channel: Niemcy
-
- Loading...
- Koniec listy.
Comment