Problemy Jurcia

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • jurcio6
    Kapral Kuflowy Chlupacz
    • 2010.12
    • 48

    #31
    Nie będę zacierał - będę na razie warzył z ekstraktów niechmielonych.
    Last edited by jurcio6; 2010-12-11, 09:38.
    Piwo jest dobre, piwo pić trzeba, kto pije piwo ten pójdzie do nieba! :)

    Comment

    • Marusia
      Marszałek Browarów Rzemieślniczych
      🍼🍼
      • 2001.02
      • 20221

      #32
      Drożdże dolnej fermentacji. Piwo może mieć lekkie akcenty górnofermentacyjne ze względu na dość wysoką temperaturę dla nich, ale na pewno zrobią piwo. Drożdże górnej fermentacji w tych warunkach mogą nie chcieć jeść.
      www.warsztatpiwowarski.pl
      www.festiwaldobregopiwa.pl

      www.wrowar.com.pl



      Comment

      • jurcio6
        Kapral Kuflowy Chlupacz
        • 2010.12
        • 48

        #33
        Hmm a przy drożdżach dolnej fermentacji chyba warto by było po burzliwej przeprowadzić cichą?

        Jeśli tak, to czy do cichej fermentacji dodaje się jakiegokolwiek cukru? Czy dopiero przy butelkowaniu?
        Piwo jest dobre, piwo pić trzeba, kto pije piwo ten pójdzie do nieba! :)

        Comment

        • gubik
          D(r)u(c)h nieuchwytny
          • 2010.06
          • 111

          #34
          Środek do refermentacji (np. cukier) tylko do butelkowania. Jeśli nie prowadzisz fermentacji cichej to możesz od razu butelkować z cukrem

          Comment

          Przetwarzanie...
          X